Gazete Vatan Logo
Magazin İyi yemek tutkunlarının adresi

İyi yemek tutkunlarının adresi

Chef’s Table denildiğinde ilk akla gelen isimlerden olan, gastronomi dünyasının önde gelen şeflerinden İsmet Saz ve ekibi, TOİ’de benzersiz tatlar ve rafine sunumlar sergileyen yeni mönüsüyle iddiasını koruyor. Her damak zevkine uygun lezzetlerin mimarı olan Saz, kendilerine özgü mutfaklarını ve yenilenen yemekleri anlattı.

İyi yemek tutkunlarının adresi

TOİ İstanbul’un başlangıç hikayesi nedir?

Toi’yi iki yıl önce ‘casual dinning’ bir şef restoranı olarak kurduk. İyi yemek, iyi içecek ve rahatlık parolası ile yola çıkıldı. Toi anlamı ise ‘Trust of Ismet’. Taze ürünleri misafirlerine en iyi şekilde servis etme mantığında kurulan bir casual şef restoranı da diyebiliriz.

‘Chef’s Table’ dünyada örnekleri çok olan bir restoran türüyken Türkiye’de çok yaygın değil. Nedir tam olarak Chef’s Table?

Sadece sizin değil tüm restoranın yemeğinin önünüzde yapıldığı ve mönüsü olmayan bir masa demek. Sadece yemek değil bir tecrübe deneyimliyorsunuz. Mönü isteğinize göre ve sabah markette ne malzeme bulursanız ona göre şekilleniyor.

Yenilenen mönünüzde ne gibi değişiklikler yaptınız?

Öncelikle tazelikler ön planda. Ne demek bu tazelikler? Taze kuşkonmazın güzel yaz trüfüyle birleştiği yemekleri bulabilirsiniz. Bir de uzun saatler pişen kaburgayı da mönümüze ekledik.

Kokoreç şu sıra yükselen tat

Buraya gelenlerin mutlaka tatması gereken yemekler neler?

Açıldığımız günden beri değişmeyen ‘beef wellington’ı tatmalısınız. Çünkü bu tabak benim imza yemeğim.

Haberin Devamı

Toi İstanbul’u diğer restoranlardan ayıran en önemli fark nedir?

Farkı şef restoranı olmamız. Çünkü TOİ benim evim. Aileme yedirmeyeceğim hiçbir yemeği misafirlerime de vermem. Buradaki her şeyi özenle seçmeye dikkat ediyorum.

Türk damak tadında son dönemin öne çıkan lezzetleri neler?

Esasında çok sevdiğimiz bir şey kokoreç şu an yükselen değer. Ayrıca kabuklu deniz mahsullerini de çekinmeden insanlar tadıyor.

Mutfağımda disiplin çok önemli

Netflix gibi platformlarda yer alan yemek programları misafirleri geliştiriyor mu?

Bakış açısı sağlıyor evet ama damak tadı deneyerek genişler. Herkes en iyi yerlere, en iyi restoranlara gittiğini anlatıyor fakat yeniliklere ne kadar açıklar. Ancak ne yazık ki Türk insanı yemek konusunda o kadar da yeniliklere açık değil.

Yemek yaparken en çok neye dikkat edersiniz?

Düzen ve disiplin.

Yemeklerinizde olmazsa olmaz dediğiniz bir lezzet var mı?

Trüf mantarını çok severim. Zeytinyağı benim için olmazsa olmazlardan.

Haberin Devamı

TOI İstanbul’un mutfağında öne çıkan tabaklar hangileri?

Trüflü olan ürünler ön planda... Şu an enginar, kokoreç, ızgara ıstakoz aslında herkesin tercihi damak zevklerine göre değişkenlik gösteriyor.