Gazete Vatan Logo

İYİ Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında Balıkesir Belediye Başkan adayını açıkladı. Akşener'in açıklamasına göre; İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İYİ Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

İYİ Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Akşener partisinin belediye başkan adayının İsmail Ok olduğunu duyurdu.

İşte Akşener'in sözlerinden satır başları:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız İsmail Ok kardeşimdir. Kendisine "Balıkesir’e gideceksin" dediğimde "sayın başkanım sizin dediğiniz her şey benim için görevdir" dedi.

Değerli milletvekilleri, kıymetli misafirler hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Grup toplantımın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Milletimizin emanetini hakkıyla taşımayı nasip et Allah’ım. Konuşmamın başında dün İstanbul’da düşen helikopterde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Ümit ediyorum ki Kırım’daki ülkemizin de resmi olarak tanımadığı işgal sona erecektir.

Hafta sonu bildiğiniz gibi öğretmenler günüydü, buradan tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.

Aziz milletim çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz mağdur durumda. İktidarın başındaki adam geçen hafta Almanya’da üç buçuk milyon üniversiteli var dedi, biz de sekiz buçuk milyon. Bizde üniversite mezunu işsiz sayısı 800 bin.

Haberin Devamı

İyi giden her şeyi bozdukları gibi, iyi eğitim veren eğitim kurumlarını da bozdular. Deneme yanılma yöntemiyle bir nesli mağdur ettiler.

Sayın Erdoğan bir sabah uyandı sınavları kaldırdım dedi, Milli Eğitim Bakanı bunu televizyondan öğrendi.

Sevgili gençler OECD’nin ölçümlerinde Türkiye 72. Sırada, Türkiye Trinidad Tobago ile aynı sırada. Erdoğan’ın istediği sorgulayan nesil değil kendisine kurşun asker olan bir nesil. Ataması yapılamayan öğretmenler arasına torpil olayını sokuyorlar. Mülakat eşittir, torpil demektir.

Bizim için her Türk vatandaşı eşit mesafededir, iktidar millet ittifakına oy verenlere zillet ittifakına oy verenler diyor. Biz ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız.

Değişmeyen bir gündemimiz var, ekonomik kriz. Anlaşılan iktidar başladığı noktada geri bırakacak. Bütün veriler gösteriyor ki 2019 daha zor geçecek. Doğal gaza yapılan zamlar yetmiyormuş gibi şimdi de herkese trafik cezası kesiyorlar. Yetti artık, yeter artık düşün milletin yakasından.

Haberin Devamı

Doğru bir çivi çaktıysan Allah razı olsun, eğer yanlış şeylerin varsa onlar için de hesap sorulsun. Gerçekleri seçime kadar çarpıtıp yansıtıyorsan yazıklar olsun. Efsane Cuma’da milletimiz üç beş kuruş indirimli ürün almaya çalıştı, ama bunlar bak milletimizin durumu iyi diyor. Bunlar bu sefer de yeni bir lobi icat etti: ‘Soğan Lobisi’. Soğanı terör örgütü ilan etti, izahı yapılamayan şeyin mizahı olurmuş. Enflasyonu bir kamyon soğan mı uçuruyor? Domates uçmuş gitmiş yarın seraları da mı basacaksın. Her kim ki millete kuruş zam yapmazken 60 milyarlık maaşına zam yapıyorsa en büyük fırsatçı O’dur.

Stokçu kimmiş gariban soğancı… Rekabeti sevmiyor. Aziz milletim stokçuluk enflasyonun sebebi değil, sonucudur. Sen fiyat istikrarı sağla kimse stokçuluk yapamaz. Polisle, zabıtayla enflasyon kontrol edilseydi dünyada açlık olmazdı. Bir şey ürettiğin yok her şeyi dışarıdan alıyorsun, saman ithal inek ithal. Ülkeyi uçuruma sürüklemişsin faturayı millete keseceksin. Artık yok öyle bir şey. Konfor düşkünü muhalefet yok artık.

Haberin Devamı

Karşında ülkeyi en iyi yönetecek bir kadro var, gerçek bir alternatif var. Aziz milletim yetti artık diyorsan İYİ Parti var. Sadece İYİ Partili için değil tüm vatandaşlarımız için iyi olacak. Bizim terör örgütlerini tanımamız 15 yıl sürmüyor. Sizin bir köprü yaptığınız paraya biz üç tane yapacağız. Siz haram katmadan iş yapamıyorsunuz. Siz yandaşın cebini doldurma peşindesiniz, biz milletin. Siz 500 milyon dolarlık uçağa biniyorsunuz biz tarifeli uçağa biniyoruz. Sizin sözünüz suya yazılıyor bizim sözümüz kayaya kazınıyor. Siz Yunan hayranı fesliye geçmiş olsuna gidiyorsunuz, biz gazi Mehmetçiğe.

Ekonomiden bahsederken damat beyden konuşmamak olmaz. Borazan medyaya manşet vermek için konuşuyor. İnanıp gidiyorlar.

Aziz milletim memleketin durumunu sayın Erdoğan’da iyi biliyor. Geçen ay herkes yoluna diye konuştu, şimdi ittifak yenilendi. Ağzından çıkanları duymayanlara sesleniyorum sizin ittifakınız Andımıza karşıdır. Megri megriyle konuşanların ittifakıdır.

Haberin Devamı

FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkaralım dedik, reddettiler. Emeklilikte yaşa takılanlara yasa teklif edelim dedik reddettiler. Sayıştay’ın raporları her şeyi ortaya koyuyor. Allah’tan korkmayanların peşinden gidilmez.

Aziz milletim içerideki işler karış da dışarıda normal mi orada da karışık. İktidarın başı AİHM kararına esip gürlüyor, bizi bağlamaz demen yeni bir papaz krizini doğurur. Almanya’ya gidip federal sistemi inceliyorlar. Erdoğan’ın federasyon incelemesiyle ilgili şunu söylüyorum: Hele bir niyetlen de görelim. Türkçülükle barıştıramadık.

Türkmen kardeşlerimizin Irak yönetiminde görev almaları engellenmeye çalışılıyor, bunların aklı fikri Suriyelilere vatandaşlık vermek. Gerekirse Ayşe tekrar tatile çıkacak. Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak. İngiliz gazeteleri bu sözümü kullanmaya çalıştı.

Bugünümüzde yarınımız da Türkiye. Beş vakit duamız Türkiye. Güneş yine doğacak. İyi insanlar hep sahneye çıktı. Allah’a emanet olun iyi haftalar diliyorum.

SORULARI YANITLADI

Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Akşener, yerel seçimlere yönelik olarak CHP ile 9 Büyükşehirde görüşüldüğünü hatırlatan gazeteciye, “Bizim görüşmelerimiz sürüyor. Bir pazarlık söz konusu değil. 17 Büyükşehir referandumda ‘hayır’ oyu vermişti. 3’ü Güneydoğudaki illerimizdi. Cumhuriyet Halk Partisi, ‘4 Büyükşehiri alacağız’ diye kanaat belirtti. 9 Büyükşehir için çalışma yürüyor ama ‘henüz şöyle bir sonuç vardır’ deme imkanımız yok” açıklamasında bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi şartının olduğu iddialarını hatırlatan gazeteciye Akşener, “Herhangi bir şart ileri sürerek masaya oturma alışkanlığında olan bir şahıs değilim. Sadece Ankara ile ilgili olarak bir tarifim var. MHP ile AK Parti arasındaki ittifak yüzde 11 MHP oy aldı, AK Parti yüzde 42 oy aldı, dört kat fark var aralarında. Bizim oyumuz yüzde 10, CHP’nin oyu yüzde 22. Ona göre hakkaniyetli bir çalışma olabileceğine inanıyorum. 5 milyon insan bize oy verdi” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu ile ikinci bir görüşme olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Akşener, “Bugün Sayın Kılıçdaroğlu Almanya’ya gidecek. Dönüşünde bir görüşme yapacağız. Ondan sonra ne olacağına karar vereceğiz” şeklinde konuştu.