Gazete Vatan Logo
Magazin İyi niyet elçisi seçildi

İyi niyet elçisi seçildi

Amerikalı oyuncu Nicolas Cage, BM Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Bürosunun iyi niyet elçisi oldu.

Birleşmiş Milletler Gazeteciler Derneği'nin yıl sonu yemeğinde BM'nin 'küresel adalet' alanında iyi niyet elçisi seçilen Nicolas Cage'e BM Gazeteciler Derneği de 'İnsani Faaliyetlerinden dolayı 2009'un Küresel Vatandaşlık' ödülünü verdi.

Cage, BM merkezinde düzenlenen programa eşi Alice Kim Cage, ağabeyi Marc Coppola ve 19 yaşındaki oğlu Weston Coppola Cage ile birlikte katıldı. Cage'e UNCA'nin ödülünü BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, iyi niyet elçisi madalyonunu ise UNODC'nin başkanı Antonio Maria Costa takdim etti.

Genel Sekreter Ban gecede yaptiği konuşmada, geceyi düzenledikleri için BM'ye akredite gazetecilere teşekkür etti ve gazeteciliğin son derece önemli bir meslek olduğunu belirtti.

Ban, aktör Nicolas Cage'in hayranlarindan olduğunu da ifade ederek gülümsedi ve aktörün en favori filminin 'Moonstruck' (Genel Sekreterin isminin Ingilizce yazilişi Moon) filmi olduğunu söyledi. Cage'in Güney Kore'de eşinin de Güney Kore asilli olması nedeniyle ayrıca sevildiğini anlatan Ban, uyuşturucu ve suçla mücadele konularında insani faaliyetlerde bulunan Cage'i tebrik etti.

Ünlü oyuncu da gecede yaptığı konuşmada, çocuk askerlerden şiddete maruz kalan kadınlara, uyuşturucu kurbanlarından fuhuşa itilen genç kızlara kadar dünyada pek çok yardim edilmesi gereken insan bulunduğunu belirtti. Bu suçlarla mücadelede ve batağa saplanan insanlari kurtarmada küresel işbirliğinin önemine dikkat çeken Cage, 2010 yılında BM'nin Organize Suçlarla Mücadele Sözleşmesinin 10. yıl dönümü olacağını da belirtti.

45 yaşındaki aktör gece boyunca ciddiyeti ve alçak gönüllüğüyle dikkat çekerken, kendisiyle gece boyunca fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarını kırmadi.

Haberin Devamı