Gazete Vatan Logo
Magazin İyi müzik ve iyi yemeğin adresi

İyi müzik ve iyi yemeğin adresi

Özgün craft tatları ve mimari dekorasyonu ile fark yaratan The Populist, bomontiada’dan sonra Bebek şubesinde müdavimlerini ağırlamaya başladı. The Populist Bebek’in konsept tasarımı, bomontiada da olduğu gibi İspanya’nın ödüllü tasarım ofisi Lagranja’nın imzasını taşıyor. Bebek şubesinde öne çıkan ise kahvaltı mönüsü... “İyi yemek, iyi müzik ve craft tatlar” mottosunu şef Muhittin Kabasakal ile konuştuk.

İyi müzik ve iyi yemeğin adresi

The Populist şimdi Bebek’te de hizmete açıldı. Bebek mutfağını nasıl tasarladınız?

Bebek şubemizi açtığımızda ilk olarak mutfağımızın bomontiada’dan çok farklı olmamasına özellikle dikkat ettik. Bomontiada’da misafirlerimize sunduğumuz ve kendi müdavimlerini yaratan imza lezzetlerimize Bebek mönümüzde yer vermemek doğru olmazdı. Yeni lezzetler ile zenginleştirdiğimiz yeni mönümüzü her iki şubemizde de aynı şekilde sunuyoruz. Populist nachos, çedar peynirli brisket sandviç, Asya usulü tavuk salatası, ılık hurmalı kek iki şubemizde de tadabileceğiniz yeni lezzetlerimizden. İki şubemiz arasındaki tek fark, Bebek şubemizde Pazar günleri servis ettiğimiz kahvaltı mönümüz.

Yıldız yemekleriniz hangisi?

Cheeseburger, kokoreç pizetta, chips&guacamole gibi the Populist mutfağının imza lezzetlerinin yanı sıra yine iddialı lezzetlerimizden tütsülenmiş kuzu kafes ve tütsülenmiş dana kaburga en beğenilen ürünler arasında yer alıyor. Talep oldukça yoğun ve bu durum bizi doğru bir iş yaptığımıza inandırdıkları için ekstra mutlu oluyoruz.

Haberin Devamı

The Bebek Populist’in iyi eğlence kadar iyi yemek iddiasını da sürdüren adreslerden biri olması için gelen misafirlerinize lezzet anlamında nasıl bir deneyim yaşatıyorsunuz?

Her şeyden önce şehirde iyi yemek ve iyi müziğin adresi olma mottomuzun güç kaybetmeden hatta daha da güçlenerek daha çok insan tarafından tanınması için her gün aynı heyecanla çalışıyoruz. Mutfağımızın kalitesini daha fazla insanla paylaşmak için iki şubemizde de klasik lezzetlerimize yeni dokunuşlarla hazırladığımız yeni tatlar eklemeyi de ihmal etmiyoruz. Misafirlerimize, her an her restoranda bulabilecekleri alışılmış sunum ve lezzetler dışında farklı tatlar deneyimletiyoruz.

Manzaraya karşı kahvaltı edeceksiniz

Bebek The Populist’de yenilik anlamında öne çıkan bir diğer detaysa kahvaltı mönüsü. Nasıl bir kahvaltı mönüsü ortaya çıkardınız?

Bebek, lokasyonu ve sahip olduğu manzara avantajıyla uzun pazar kahvaltıları için ideal. Misafirlerimize ferah bir ortamda, huzurlu bir manzaraya karşı hafta sonlarının değişmez ritüeli olan pazar kahvaltısını sunmayı hedefledik. Kahvaltı mönümüzü oluştururken vazgeçilmezlerimiz olan zeytin, peynir, domates, simit gibi lezzetlere dünya mutfaklarında da çok tercih edilen farklı tatlar ekledik.

Haberin Devamı

Formuna dikkat edenler için ideal bir seçim olan ılık granola, fırınlanmış kıtır gevrek tahıllar ve kuru meyvelerle hazırlanıyor yanında taze çilekli yoğurtla servis ediliyor. Bircher müsli ve ıspanaklı yumurta da hafif kahvaltı tercih edenler için sunduğumuz diğer alternatifler. Kahvaltı mönüsünün imza lezzetleri arasındaki avokado tost ve Populist madam’ı ise misafirlerimizin mutlaka denemesini öneririm. Egg benedict, röşti patates ve pancake gibi seçenekler de pazar kahvaltısına keyif katan diğer lezzetlerden.

Mutfak benim için ‘mutluluk’ demek
Mutfak sizin için ne anlam ifade ediyor?
Mutfak benim için artık sürdürülebilir bir mutluluk ifade ediyor. Motivasyonu ve enerjiyi en üst seviyede tutabilmek için tüm çalışma değişkenliklerini kullanıyorum, sabit bir sistemim üzerinde yoğunlaşmayı pek sevmiyorum.
Mesleğinizle ilgili gelecekte farklı hayalleriniz var mı?
Şu an tüm önceliğim The Populist’in yakaladığı başarıyı en iyi şekilde sürdürebilmek ve hatta daha yukarı taşıyabilmek. The Populist’in mutfağında iddialı lezzetler hazırlıyoruz ve bunların misafirlerimiz tarafından beğenildiği görmek bizleri yeni reçeteler üzerinde çalışma konusunda da daha motive ediyor.
The Populist Bebek mutfağı lokal ve global mutfaklar düzeyinde değerlendirilirse kafamızda nasıl bir mutfak şekillenir?
The Populist mutfağı hem bize özgü lokal lezzetlerin hem de dünya mutfaklarının favori lezzetlerinin yer aldığı renkli bir mutfak. Yani mönümüzde kokoreç pizzetta da var tütsülenmiş Frankfurter sosisi de… Bize özgü craft tatlarla en doğru eşleşmeyi gerçekleştirmek için lokal ve global mutfakların sevilen reçetelerini kendimize özgü yorumumuzla hazırlayarak sunuyoruz.

Haberin Devamı