Gazete Vatan Logo

İyi ki vardın hep varsın!

Aybüke öğretmene doğum günü mesajı...

İyi ki vardın hep varsın!

Batman Kozluk’ta müzik öğretmeni olan Şenay Aybüke Yalçın, öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra 4 arkadaşıyla birlikte arkadaşlarıyla bindiği araçta PKK’lıların kurduğu pusuda ağır yaralandı. 23 yaşındaki Aybüke öğretmen hastaneye kaldırılmadan hayatını kaybetti. Hayatının baharında teröre kurban giden Aybüke öğretmen Türkiye’yi yasa boğdu. Aynı araçta saldırıya uğrayan meslektaşları da onu hiç unutmadı.

Burada olmalıydın

Gizem Gündoğdu, Tuğçe Topaloğlu ve Duygu Avsar saldırıdan dakikalar önce okulun önünde çektirdikleri bu fotoğrafı Aybüke öğretmenin doğum gününde sosyal medyadan paylaştılar. Arkadaşları paylaştıkları fotoğrafın altına ise şu duygu yüklü satırları yazdılar: “İyi ki doğmuşsun canımın içi. İyi ki vardın. Hep varsın inan... Kahkahalarında, enerjinle, sesinle, anılarımızla ve son gülüşlerimizle hep var olacaksın... 23. yaş gününde orda olmaman gerekiyordu. Böyle olmaması gerekiyordu... Hepimiz biliyoruz ki bizim yaşadıklarımız ne ilkti ne de son... Ama bu düzen elbet değişecek merak etme. Seni çok seviyoruz bir tanem.”

Haberin Devamı

7 sınıf arkadaşı onun izinden gitti

Olaydan kısa bir süre sonra Aybüke öğretmen ile aynı aracı paylaşan arkadaşları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başka okullara tayinleri yapıldı. Terör mağduru kapsamında yapılan tayinlerde arkadaşları İstanbul, İzmir ve Bursa’ya görevlendirildi. Ancak Yalçın’ın öğrenim gördüğü Necmettin Erbakan Üniversitesi’ndeki 25 sınıf arkadaşından 7’si de bu yıl Mardin, Kars, Ağrı, Tunceli, Şanlıurfa, Gaziantep’teki kırsal köylere müzik öğretmeni olarak atandı.