Gazete Vatan Logo

Ivanka Trump, "Suç ortağıyım" dedi dünyanın gündemine oturdu!

ABD Başkanı'nın kızı Ivanka Trump, canlı yayında kendisine sorulan bir soruya yanlışlıkla "suç ortağı" anlamına gelen bir kelime kullanınca dış basında olay oldu.

Ivanka Trump, "Suç ortağıyım" dedi dünyanın gündemine oturdu!

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump, verdiği bir röportajda 'Trump'ın yönetiminden faydalandığı' iddiaları hakkında konuşurken yaptığı gaf ile dış basında olay oldu. 'Suç ortağı" anlamına gelen kelimeyi kullanan Ivanka, daha sonra kelimenin ne anlama geldiğini bilmediğini söyledi.

IVANKA TRUMP: EVET SUÇ ORTAĞIYIM

Ivanka Trump resmi olarak Beyaz Saray görevlisi olduktan sonra ilk defa röportaj verdi. CBS televizyonuna konuşan Ivanka Trump, babasının yönetimi ve statüsünden faydalandığı eleştirileri hakkında konuştu. Sunucunun "Beyaz Saray'da yaşandığı söylenen suçlara Ivanka Trump'ın da dahil olduğu iddia ediliyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Eğer bir suça dahil olmak iyi olanı istemek ve iyi bir etki yaratmaksa, evet suç ortağıyım" cümlelerini kullanan Ivanka Trump, kafaları karıştırdı.

KELİMENİN TAM OLARAK NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLMİYORMUŞ

'Complicit' yani 'Suça dahil olmak' anlamını tam anlamıyla bilmediği düşünülen Ivanka Trump daha sonradan, "Bir suça dahil olmak ne demek bilmiyorum ancak zaman iyi işler yapacağımı kanıtlayacaktır." dedi.

Haberin Devamı

'SUÇ ORTAĞI' İNTERNETTE EN ÇOK ARANAN KELİME OLDU

Ivanka Trump'ın yanlış anlayarak kullandığı kelime, internette en çok aranan kelimelerden birisi oldu. İnternetin ünlü sözlüğü Merriam Webster, gün içerisinde en çok aranan kelimenin 'complicit' olduğunu duyurdu. Complicit kelimesinin sözlükteki anlamı ise, "bir suça yardımcı olmak veya bir suçu örtbas etmek" olarak geçiyor.

IVANKA TRUMP'A DAHA ÖNCE "GÜZEL, GÜÇLÜ VE SUÇ ORTAĞI" DENMİŞTİ

Geçtiğimiz ay ABD basınında Ivanka Trump hakkında yer alan makale uzun süre gündemde kalmıştı. Ivanka Trump için, "Güzel, güçlü ve suç ortağı" başlığı atılmıştı. Daha sonra Saturday Night Live'da 'Suç Ortağı' kelimesinden yola çıkılarak Ivanka Trump'ı alaya alan bir skeç çekilmişti.