Gazete Vatan Logo

Ivanka Trump'a Beyaz Saray'da ofis verilecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın "gözü ve kulağı" olarak nitelendirdiği kızı Ivanka Trump'a Beyaz Saray'da çalışma odası verilecek. Resmi bir sıfata sahip olmayan Ivanka Trump'ın gizli belgelere ulaşmasına da izin çıktı.

Ivanka Trump'a Beyaz Saray'da ofis verilecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın 35 yaşındaki kızı Ivanka Trump'ın Beyaz Saray'ın batı kanadındaki bürosuna bu hafta taşınacağını belirtti.

Ivanka Trump'ın resmi bir görevinin bulunmadığını ancak gizli olarak değerlendirilen bilgilere erişim hakkına sahip olacağını belirten avukat Jamie Gorelick, Ivanka Trump'a maaş da ödenmeyeceğini ve tüm hükümet yetkilileri için uygulanan etik kuralların onun için de geçerli olacağını söyledi.

Ivanka Trump'ın yemin etmeyeceğini de belirten Avukat Gorelick, "Başkanın büyük kızının, hükümette aktif şekilde yer alması yeni bir durum" dedi.

TRUMP'IN GÖZÜ VE KULAĞI OLACAK

Jamie Gorelick, Trump'ın sadece kadınları ilgilendiren konularda değil, geniş bir yelpazede danışmanlık yaparak babasının "gözü kulağı" olacağını söyledi.

Beyaz Saray'dan konuyla ilgili henüz bir açıklamada yapılmadı.

MERKEL'İN YANIBAŞINDA OTURMUŞTU

Babasıyla yıllardır birlikte çalışan Ivanka Trump, Trump'ın 20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturmasının ardından sık sık Beyaz Saray'daki toplantılara katılmıştı.

Haberin Devamı

Ivanka Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Washington ziyaretleri sırasında görüşmelerde bulunmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, kızı Ivanka Trump'ı hem Trudeau hem de Merkel'in yanına oturtmuştu.

KOCASI DA BAŞKAN DANIŞMANI

Ivanka Trump'ın eşi Jared Kushner de Beyaz Saray'da başkan danışmanı olarak çalışıyor.