Gazete Vatan Logo

Ivanka ile kahve hayali suya düştü

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka’yla kahve içmek için 60 bin doları gözden çıkaran Türk yatırımcı Ozan Özkural açık artırmanın iptaliyle hayal kırıklığı yaşadı

Ivanka ile kahve hayali suya düştü

Bir yardım derneği için internet üzerinden Charitybuzz adlı sitede düzenlenen açık artırmada ‘Ivanka Trump ile bir kahve içmek için ne kadar ödersiniz?’ diye sorulmuştu. 50 bin dolardan başlayan açık artırmada Londra merkezli Tanto Capital Partners’ın yönetici ortağı ve fon yöneticisi Ozan Özkural da bu teklifle ilgilenen isimler arasında yer aldı.

Özkural, Ivanka Trump’la kahve içmek için yaklaşık 60 bin dolar teklif verdi. Bu teklifiyle New York Times’ın da dikkatini çeken yatırımcı Ivanka’nın Türkiye ile ilgili görüşlerini, Türkiye ve diğer ülkelerle gelecekteki olası anlaşmaları üzerine bilgi edinmek için ‘Başkanın kızı’ ile tanışmak istediğini söyledi. Ancak açık artırma ABD’de etik açıdan çok eleştirildi. Beyaz Saray’ın yeni sakini olacak olan Donald Trump’ın ‘Gölge First Lady’ olarak anılan kızının internette kendisiyle ilgili bu tür bir açık artırma faaliyetine girişmesi tepki çekince Ivanka geri adım attı. Kampanya iptal edildi.