Gazete Vatan Logo
Magazin İvan'a Sert'e şok suçlama

İvan'a Sert'e şok suçlama

İvan'a Sert'e şok suçlama

Ivana Sert, markası için anlaştığı şirkete yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle dava açtı. Şirket ise “Ürünü geciktirdi. Kapağın üzerinde gözlerinin şeklini istedi” dedi

Eski manken ve moda tasarımcısı Ivana Sert, iddiaya göre kendisine ait "Ivana Sert For You" markasının parfüm ve makyaj malzemelerinde kullanılması için Adnan Akat Kozmetik şirketiyle 4 yıl önce "Marka Kullanım Sözleşmesi" imzaladı. Sözleşmeye göre şirket "Ivana Sert For You" markasını, 3 yıl süreyle üretimini yapacağı kozmetik ve parfüm ürünlerinde kullanacaktı. Ivana Sert, ayrıca markasının kullanılması için davalı şirketten aylık net 17 bin 500 lira alacaktı.

737 BİN LİRA İSTEDİ

Ancak aradan aylar geçmesine rağmen davalı şirket, parfüm ve makyaj malzemelerinin üretimine geçmedi. Taahhüt ettiği 2 milyon liralık yatırımı da yapmadı. Ayrıca Ivana Sert'e 17 bin 500 liralık ilk taksit dışında bir ödeme de yapmadı. Aradan 10 ay geçtikten sonra Ivana Sert, davalı şirketin taahhüt ettiği 2 milyon liralık yatırımı yapmasını, 10 ay üzerinden 175 bin liranın ödenmesini, aksi takdirde sözleşmeyi feshedeceğini bildirdi. Davalı şirket de Ivana Sert'in sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmediğini iddia ederek sözleşmeyi feshettiğini ve 500 bin lira cezai şart parasının kendisine ödenmesi yönünde noterden cevap verdi. Sert'in avukatı, "3 yıllık sözleşme gereği, müvekkilime 35 ay taksit üzerinden 737 bin lira daha ödenmelidir. 2 milyon liralık yatırım yapılmadı ve müvekkilim zarar etti. Davalıdan 737 bin liralık alacağımızın şimdilik 15 bin lirasının tahsilini istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ŞİŞEYİ BEĞENMEDİ

Davalı şirketin avukatı da dilekçesinde, "Şirket marka için koku ve şişe tasarlamıştır. Kuaför salonlarına 'Ivana Sert For You' markası için kullanılacak çok sayıda stant yapmış ve dağıtmıştır. Ancak davacı bu markayla ürünün piyasaya çıkmasını sürekli geciktirmiştir. Kendisine gösterilen şişelerde sürekli kusur bulmuştur. Üzerinde pırlantaya benzer taşların bulunduğu bir şişeyi dahi beğenmemiş, kapağın üzerine gözlerinin şeklinin işlenmesini istemiştir" denildi. (SABAH)

Haberin Devamı