Gazete Vatan Logo

İttifak Holding ‘tarih’ yazdı

İlk 4 seans taban olan İttifak Holding ‘tarih’ yazdı

Geçen yılın son günü borsada işlem görmeye başlayan İttifak Holding’in hisseleri ikinci gününde de çift seans taban oldu. 58.5 TL fiyatla borsaya “Merhaba” diyen İttifak Holding hisseleri, dün yüzde 19.15 daha değer kaybederek 38 TL’ye indi. İttifak Holding hisseleri işlem gördüğü ilk 2 günde yüzde 35.04 düştü. Böylece 585 milyon TL piyasa değeriyle borsaya gelen İttifak Holding’in değeri 205 milyon TL eriyerek 380 milyon TL’ye geriledi. İttifak Holding, borsada işlem görmeye başlayan şirketler arasında peş peşe 4 seans da taban olarak yeni bir rekora imza attı.

Hisselerdeki sert düşüşle ilgili olarak görüşlerini sorduğumuz İttifak Holding yöneticileri, şu aşamada yorum yapmak istemediklerini söyledi.

Borsacılar ise hisselerdeki düşüşle ilgili olarak, “Satış yapan yatırımcıların ellerindeki hisselerin maliyetini bilmiyoruz. Dolayısıyla şirket ortaklarından taban seviyeden satış geliyor” yorumunu yaptı.

585 milyon TL piyasa değeri ile borsaya giriş yapan İttifak Holding’in değerinin 390 milyon TL’lik kısmı Adese Alışveriş Merkezi’nden geliyor. Adese ile aynı sektörde faaliyet gösteren Migros, Bim ve CarrefourSA gibi perakende devleri karşılaştırıldığında, Adese’nin metrekare başına düşen değeri devlere oldukça yakın. 100 bin 100 metrekare alana sahip olan Adese’nin metrekare başına düşen değeri 3.896 TL. Bu rakam CarrefourSA’da 4.420 TL, Migros’ta 4.533 TL seviyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı