Gazete Vatan Logo

İTO’dan özel okullara rekabet ve kalite uyarısı

İstanbul’daki yaklaşık 5.500 özel öğretim kurumunun temsil edildiği İstanbul Ticaret Odası (İTO) Eğitim Komitesi, Özel okul kurucularını ve yöneticilerini bir araya getirdi.

Cemile Sultan Korusu’nda yapılan toplantıya Türkiye Özel Okullar Derneği, TÖDER, ÖZDER, ÖZKUR-BİR, ÖZDEBİR, KÜLTÜR-BİR üyesi okul kurucuları ve yöneticileri katıldı. Komite Başkanı İbrahim Taşel rekabet ve kalite dengesine dikkat edilmesi konusunda okul temsilcilerini uyardı.

Toplantıda konuşan İTO Eğitim Komitesi Başkanı İbrahim Taşel, 5 yıl önce yüzde 2.7 olan özel okullaşma oranının yüzde 8’e çıktığını ve bunun yüzde 15 olması gerektiğini vurguladı. Taşel; Özel okulların hızlı büyürken rekabette kaliteyi düşürmemeye özen göstermesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Dershanelerin dönüşümü kapsamında yapılan görüşme ve çalışmaların tüm okul derneklerinin birlikte çalışması ve gayreti ile yapıldığını ifade eden Taşel; MEB bürokratlarının hemen hemen her konuda kendilerinden görüş istediğini, yapılacak düzenlemelere katkıda bulunmaya çalıştıklarını ve bürokratların çok büyük gayret gösterdiğini de ifade etti.

Özel okul sektörünün yakın bir zamanda %15’lere çıkacağını ve bu oranın da eğitimin kalitesinin artmasına MEB’in yükünün biraz daha azalmasına katkı sağlayacağını ifade eden Taşel, hem İTO çatısı altında hem de, diğer tüm derneklerle özel okul sektörünün gelişmesi ve büyümesi için birlikte çalışacaklarını söyledi.

Haberin Devamı