Gazete Vatan Logo

İtiraz fırtınası!

Yerel seçim sonrası itirazlar dinmedi. Ankara, İstanbul, Adana, Antalya, Yalova, Kütahya, Afyonkarahisar ve Ağrı’nın aralarında bulunduğu 16 ilde partiler oyların yeniden sayılmasını istedi. İlçelerde de binlerce itiraz yağıyor. İşte sadece bazıları...

- Muğla Dalaman’da CHP seçimi 12 oyla aldı. 3 parti de itiraz etti. Yeniden sayımda CHP’li aday 6 oy farkla kazandı.

- Muğla’nın Köyceğiz Ak Parti 3 oy farkla kazandı. CHP itiraz etti, oylar yeniden sayıldı. AK Parti adayı bu kez 17 oyla seçimi aldı.

- Malatya Hekimhan’da CHP seçimi kazandı. AKP itiraz etti, oyların tekrar sayıldı. CHP yine birinci oldu.

- MHP’nin kazandığı Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde AKP’nin itirazı üzerine oylar yeniden sayıldı, seçimi 3 oy farkla AKP kazandı.

- Isparta Sav Beldesi’nde MHP adayı itiraz etti. Oyların tekrar sayımının ardından belde belediye başkanlığı AKP’den MHP’ye geçti.

- İstanbul Kartal’da AKP itiraz etti. Oylar sayıldıktan sonra CHP’nin oyu 400 artarken belediye yine CHP’de kaldı.

n Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde de resmi olmayan sonuçlara göre 7 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AKP’nin itirazı üzerine yeniden yapılan sayımı bir oy farkla CHP kazandı.

- Balıkesir Manyas’ta da AK Parti’nin itirazı üzerine yapılan sayım sonunda CHP belediye başkanlığını 20 oy farkla kazandı.

- Ardahan’da, 55 oyla seçimi kaybeden CHP’nin itirazı üzerine 25 sandıktaki geçersiz oylar yeniden sayıldı. Sayım sonunda AK Parti’ye 20, CHP’ye ise 3 oy daha çıktı.

- Nevşehir’in Avanos ilçesinde seçimi 7 oy ile kaybeden AKP itiraz etti. Yeniden sayımda CHP’ye 2 oy daha geldi.

- Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde seçimi bir oy farkla CHP kazandı. Ancak geçersiz sayılan bir oy yüzünden seçimlerin iptal edildi. Halk 1 Haziran’da tekrar sandığa gidecek.

- AKP’nin kazandığı Artvin’in Hopa ilçesinde CHP’nin itirazı üzerine oylar yeniden sayıldı. AK Parti’ye 9 oy daha çıktı.

- Kars’ın Susuz ilçesinde AKP ve DSP adaylarına oyların eşit çıkması nedeniyle İlçe Seçim Kurulu’nda kura çekimi yapıldı. Kurayı AKP kazandı.

Haberin Devamı