Gazete Vatan Logo

İtirafçı subay tek tek isim verdi

Aralarında öğretmen, savcı, öğretim görevlisi, emniyet mensubu, avukat, asker ve profesörlerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı

İtirafçı subay tek tek isim verdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgülü Suçlar Bürosu tarafından önceki gün FETÖ/PDY yapılanması içindeki askerlerden sorumlu oldukları belirtilen 144 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. İtirafçıların ifadeleri doğrultusunda yapılan operasyonda, aralarında öğretmen, savcı, öğretim görevlisi, emniyet mensubu, avukat, asker ve profesörlerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

‘Ev abisi o hakimdi’

Mahrem imamlar dosyasında itirafçı olan şüpheli Deniz Teğmen C.A.’nın anlattıkları da dosyaya girdi. İtirafçı olan subay ifadesinde şunları anlattı, “2010 yılı başlarında beni Soğanlık’ta hukuk öğrencilerinin kaldığı bir eve yerleştirdiler. Bu evde benimle birlikte şu an tutuklu olan Kartal savcısı Ömer Faruk Alkan, hakim Mehmet Eryılmaz isimli şahıslar kalıyordu. Bu evde kaldığımız süre zarfında ev abiliğini savcı Ömer Faruk Alkan yapıyordu.”

Haftalık 20 bin lira

“Hakmar ve Tatbak marketlerinin sahibi olan şahıs bizim cemaat evlerine gelirdi. Bizim ev esnafımız idi. Ayda bir kere Hakmar marketlerinden 200 TL civarında gıda yardımı yapmakta idi. Kurtköy’de bulunan fabrikasında iftar yaptığımız oldu. Bölge abileri bize bu şahısla alakalı olarak cemaate haftalık 20 bin TL yardım yaptığını söylemekte idi. Dumankaya İnşaat’ın sahibi Kartal bölgesinin esnaflarımızdandı. Hatta Kartal bölgesinde bulunan Süleyman Şah Üniversitesi’ne bağlı bir kampüse bu şirket sahibinin eşi olan Hayriye Dumankaya’nın adı verilmişti.”

Haberin Devamı