Gazete Vatan Logo

İtirafçı hakim: TSK imamı Mahmut dışarıda

Eski Van askeri hakimi S.Ö., kendisiyle ilişki kuran Mahmut kod adlı FETÖ yöneticisinin TSK imamı olduğunu ve yakalanmadığını söyledi

İtirafçı hakim: TSK imamı Mahmut dışarıda

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin başarılı olması halinde sözde “Sıkıyönetim Mahkemeleri”nde görevlendirilen ve örgütün askeri yargı yapılanmasını oluşturdukları belirlenen 136 sanığın yargılandığı davada, eski askeri hakim S.Ö. itirafçı oldu.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davanın sanıklarından eski Van askeri hakimi S.Ö’nün beyanları dava dosyasına girdi. FETÖ yapılanması ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğu dönemde kaldığı FETÖ’ye ait yurtta tanıştığını anlatan S.Ö., 2014’te kura sonucu askeri hakim olarak Van’a atandığını belirten S.Ö., “Bunlar yine benimle bağlantı kurdular. Akif Eker isimli şahısla bağlantımı kurdular. Bir de Serdar isimli şahıs ile bir tane daha imam vardı. Bu adam dışarıda halen, kripto. Kod adı Mahmut. Mahmut’un halen dışarıda olduğunu biliyorum, bu şahıs Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) imamıdır. Din kültürü öğretmenidir” dedi.

FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanımına ilişkin beyanlarda da bulunan sanık S.Ö, programı tabletine Serdar isimli örgüt üyesinin yüklediğini belirterek, şunları aktardı:

Haberin Devamı

“Serdar isimli şahıs geldi, benim tabletime ByLock isimli programı yükledi. Bunu internetten indirdi benim gördüğüm kadarıyla. Yükleme şifresini giriyordunuz. Açılınca zaten iki kişi vardı, biri Serdar’dı biri de Mahmut. Daha sonra bu adamlar geldi ve bana ‘ByLock’u MİT tespit etmiş’ dediler. 2014’ün Aralık ayında, programı sildim. Bayağı sinirlendim, bağırdım çağırdım, kovdum bunları. Sonra bunlar tekrar yanıma geldi ve ‘Tamam bu işi hallettik. ByLock işi yok artık. Temizledik, rahat olabilirsin’ dediler.” Beyanların ardından sanık S.Ö’nün, örgütün çözülmesi için samimi itiraflarda bulunduğu göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.