Gazete Vatan Logo

İtirafçı amiral: Mülayim insanlar diye biliyordum

Tutuklu eski tuğamiral İmren, mahkemeye sunduğu dilekçesinde darbeye nasıl katıldığını ve FETÖ’yle ilişkilerini anlatırken “Mahrem abi denilen kişiler mülayim tavırları ile kötü şüphe uyandırmıyorlar” dedi

İtirafçı amiral: Mülayim insanlar diye biliyordum

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı’nda yaşanan olaylara ilişkin davada yargılanan eski Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, mahkemeye sunduğu dilekçesinde itiraflarda bulundu. İmren, mahkemeye sunduğu 3 sayfalık dilekçesinde nasıl darbe girişimine iştirak ettiğine ve FETÖ ile ilişkilerine yer verdi.

‘Mankurtlukları sürüyor’

İmren dilekçesinde, polise her şeyi gönüllü olarak anlattığını, 15 mahrem imamı ve İstanbul’da yapılan darbe toplantısını ifşa ettiğini hatırlattı. İmren, dilekçesinde şunları kaydetti: Bu örgütü zararsız, mülayim insanlar diye biliyordum. Terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in böyle bir sinsi planı olduğunu bilmezdim. 15 Temmuz 2016’da öğrendim ama çok geç kalmıştım. Yine de ‘zararın neresinden dönersem kardır’ diyerek, yurt dışına kaçmaktansa firardayken teslim oldum.

‘Gülen bir psikopat’

Fetullah Gülen vicdandan yoksun bir psikopat. Çünkü hiçbir din adamı insan öldürülmesine izin vermez, kendisine bağlı olan insanları da tehlikeye atmaz. Hain FETÖ lideri ise kendisine sempati duyan on binlerce insanı ve ailelerini ateşe atmıştır. Mahrem abi, mahrem imam denilen kişiler iyi davranışları ve mülayim tavırları ile insanlarda kötü bir şüphe uyandırmıyorlar.

Haberin Devamı

Böylece sizi kendilerine bağlıyorlar ancak siz farkında olmadan hipnoza giriyor ve mankurt oluyorsunuz. Son olarak binbaşı rütbesindeyken aldığım silahımı, yıllar sonra 15 Temmuz 2016’da elime aldım. Gece boyunca bir mankurt olarak dolaştığımı, sabah hava aydınlanınca anladım ve kendime geldim. Haftada en az iki gün beraber olduğum iki amiral arkadaşımı, Harp Filosu Komutanı Tümamiral İskender Yıldırım ve Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal’ı, telefonla gelen sahte emirle gözaltına aldım.”