Gazete Vatan Logo

İtiraf gibi sözler: 'Malesef çuvalladık!'

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin önemine değinerek, kıtanın en kalkınmış bölge olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Ukrayna krizine dikkat çekerek, "Avrupa Birliği bu krizi aşarak güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Her şeye rağmen Avrupa kıtası dünyanın en demokratik kıtasıdır. Avrupa Konseyi de beraber en demokratik kurumudur." dedi.

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Tükiye’nin ilk Living-Lab (yaşam laboratuarı) olan Başakşehir İnavasyon ve Teknoloji Merkezi açıldı. İnavasyon ve Teknoloji Mekerkezi binasında düzenlenen törene Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda davetli katıldı. Bakan Çavuşoğlu ve Belediye Başkanı Uysal’ın kestiği açılış kurdelesinin ardından teknoloji merkezi açıldı.

Avrupa Birliği Bakanı olarak mutluluk duyduğunu belirten Çavuşoğlu, “Başakşehir Living Lub Teknoloji ve İnavasyon Merkezi’nin Türkiye bilişimine önemli katkı sağlayacağını ve de önemli olacağını düşünüyorum. Özelliklede böyle önemli bir projede yerel yönetim bir belediyemizin Avrupa Birliğinle olan işbirliğinden de Avrupa Birliği Bakanı olarak ayrıca mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.” diye konuştu.

Üçüncü havalimanının gerekli olduğunu savunan Çavuşoğlu, “Herkes gecikince Türk Hava Yolları'na bahane bulur. Fakat esas problem hava alanı. Artık bu havaalanı İstanbul’a yetmiyor. Üçüncü bir havaalanının, dünyanın en büyük havaalanı olması gereken havaalanın ihtiyacını her geçen gün daha iyi anlıyoruz.” dedi.

Teknoloji değişimini takip emenin zor olduğunu aktaran Çavuşoğlu, “Gerçekten değişimi takip etmek gerçekten zor ve bundan devletler ne kadar yararlanıyor? Uluslar arası örgütler ne kadar yararlanıyor? Ve sanayi, üretim bundan ne kadar faydalanabiliyor. En önemlisi de halka doğrudan hizmet eden yerel yönetimler, bunu halka hizmete ne kadar dönüştürüyor? İşte o bakımdan Başakşehir’deki Living Lub tüm Türkiye’ye örnek olacaktır.” şeklinde konuştu.

Avrupa’da devam eden krize ve Ukrayna konusuna değinen Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği bu krizi aşarak güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Her şeye rağmen Avrupa kıtası dünyanın en demokratik kıtasıdır. Avrupa Konseyi de beraber en demokratik kurumudur. Her şeye rağmen Avrupa kıtası en istikrarlı, en güvenilir, en kalkınmış kıtadır. Ama Avrupa Birliği genişleme politikası ne olacak? Komşuluk politikası ne olacak? Ukrayna’da maalesef çuvalladık. Bunu kabul etmemiz lazım. Doğu politikamız ne olacak? Ve de entegrasyon politikamız ne olacak? Bizler nasıl bir Avrupa Birliği içerisinde yer almak istiyoruz? Bunların hepsini tartışmamız lazım.” diye belirtti.

Haberin Devamı