Gazete Vatan Logo

İtiraf etti! Saraçoğlu Stadı'nı da Beşiktaş gibi kana bulayacakmış

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na geçtiğimiz yıl düzenlenen ve bölücü terör örgütünün uzantısı olarak bilinen TAK tarafından üstlenilen havan toplu saldırının faillerinden birisi yakalanarak gözaltına alındı. Telefonundan Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu stadı ve etrafının çekildiği fotoğraflar çıkan terörist, Beşiktaş katliamının ikizini Fenerbahçe'nin stadı için planladığını ve patlayıcıların Batman’da bulunduğunu itiraf etti.

İtiraf etti! Saraçoğlu Stadı'nı da Beşiktaş gibi kana bulayacakmış

Sabiha Gökçen bombacısı, Beşiktaş katliamının ikizini yapmaya geldiği İstanbul'da yakalandı. Çalıntı aracı aldı geldi, keşfi yaptı, 60 kilo patlayıcıyı beklerken yakalandı

TEM ŞUBE'DE ÇÖZÜLDÜ

Kadıköy’de trafik kontrolü yapan ilçe ekipleri tarafından Mehmet Şafii Karabulut adına düzenlenen sahte kimlikle yakalanan ve teslim edildiği Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, havalimanı saldırısını yapan şahıslarından birisi olduğunu itiraf eden teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda ikinci bir bombalı saldırı önlendi.

Terör örgütünün sözde özel kuvvetler mensuplarından olduğu öğrenilen Şaban Baymaz isimli teröristten alınan bilgiler doğrultusunda Batman, Mardin ve Mersin’de yapılan operasyonlarda ise 60 kilo patlayıcı ve silahlarla birlikte birisi Suriye uyruklu 4 örgüt mensubu da yakalandı.

KİMLİK SAHTE ÇIKINCA YAKAYI ELE VERDİ

28 Ekim günü trafik uygulaması yapan Kadıköy ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri durdurdukları 34 PH 0913 plakalı aracın trafik kontrolünü yaptıktan sonra araç içerisinde bulunanların kimlik kontrolünü de yaptı. Yapılan kimlik kontrolünde aracın ön yolcu koltuğunda oturan şahısın polise ibraz ettiği Mehmet Şafii Karabulut adına düzenlenmiş kimliğin sahte kimlik olduğu anlaşıldı. Tespit üzerine şahıs gözaltına alınıp Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek parmak izi alınıp gerçek kimliği belirlenmeye çalışıldı.

Haberin Devamı

İFADESİNDE ANLATTI

Yapılan kimlik çalışmasında şahısın bölücü terör örgütü mensubu olan ve bir çok terör suçundan kaydı ve aranması olan Şaban Baymaz olduğu tespit edilince şahıs İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerine teslim edildi.

İlçe ekiplerinden teslim alınarak Vatan caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürülen terörist sorguya alındı. Telefonundan Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu stadı ve etrafının çekildiği fotoğraflar çıkan terörist Baymaz,cep telefonundan çıkan fotoğrafların sorulması üzerine sorguda çözüldü. Sorgusunda bombalı bir saldırı için Eylül ayında İstanbul’a çalıntı bir araçla geldiğini ifade eden teröristin 12 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş Vodafone stadı etrafında 38 kişinin şehit olduğu Çevik kuvvet ekibine yönelik olarak düzenlenen saldırının ikizini Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadı için planladığını ve patlayıcıların Batman’da Özgür kod isimli Fadıl Demir isimli örgüt mensubu tarafından saklandığını, Demir'in adresinde 30-40 adet C4 patlayıcı bulunduğunu ifade ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

SÖZDE ÖZEL KUVVETLER BİRİMİNDEN

İfadesinde terör örgütünün sözde özel kuvvetler birliği içerisinde yer aldığını, örgüt kampından saldırı amaçlı olarak ayrılıp gittiği Mardin Kızıltepe’de Suriye uyruklu Ethem kod isimli Muhammed Ethem’in yanında kaldığını ve bu şahısın kırsaldan gelen örgütün sözde özel kuvvetler birliği içerisinde görevli şahısları adresinde barındırıp sakladığını, Mersin de bulunan örgüt mensubu 3 şahısın ise saldırıda ve saldırı hazırlığında kendisine yardım edeceğini ifade etti.

BOMBA SİLAHLAR BATMAN'DAN

Terörist Şaban Baymaz’ın ifadesiyle harekete geçen İstanbul TEM ekipleri, irtibata geçtikleri Batman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle Özgür kod isimli Fadıl Demir’i 10 Kasım günü adresine yaptığı baskınla yakalayıp gözaltına alırken, adreste yaptığı aramalarda 60 kilo cinsi belli olmayan patlayıcıyla, bir kaleşnikof tüfek, bir 9 mm çapında tabanca ve çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

Haberin Devamı

İfade doğrultusunda ikinci operasyonu aynı gün Ethem kod isimli Suriyeli örgüt mensubu Muhammed Ethem’in Mardin’de bulunan adresine gerçekleştiren İstanbul TEM ekipleri, adreste bulunan Muhammed Ethem’i yakalayarak gözaltına alırken evinde yaptığı aramalarda ise silah ve patlayıcıya rastlayamadı.

YARDIM YATAKÇILAR MERSİ'NDEN

İstanbul TEM ekiplerinin, terörist Baymaz’ın ifadesi doğrultusunda yaptığı 3. operasyon ise saldırıda kendisine yardımcı olacaklarını ifade ettiği 3 şahsın Mersin’de bulunan adreslerine yönelik olarak gerçekleşti. Yine aynı gün 10 Kasım’da 3 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda terörist Batmaz’ın isimlerini verdiği 3 şahıstan ikisi Mehmet Hayri Oral ile Evin Zapsu sabaha karşı adreslerine yapılan baskınlarla yakalanarak gözaltına alınırken, Ömer Deniz isimli örgüt mensubu ise adresinde bulunamadı. Adreslerde yapılan aramada bir ruhsatsız pompalı tüfek, bir ruhsatsız tabanca, yüklü miktarda çek ve senet ile bir hançer ve çok miktarda örgütsel kitap, dergi ve dijital malzeme ele geçiren İstanbul TEM ekipleri gözaltına aldığı şahısları İstanbul’a götürüp sorguya aldı.

Haberin Devamı

BİR SALDIRIYI DEŞİFRE, BİR SALDIRIYI İFŞA ETTİ

Yapılan çapraz sorgulamalarda 5 teröristin Şaban Baymaz elebaşlığında İstanbul’da güvenlik güçlerine yönelik olarak büyük çapta bir saldırı planladığı belirlenirken, verdiği ifadeyle hazırlık aşamasındaki bir bombalı saldırıyı deşifre eden terörist, örgüt adına gerçekleştirilmiş bir başka saldırıyı da ifşa etti.

TUTUKLANDILAR

İfadesinin devamında 23 Aralık 2016 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı’na Tuzla Orhanlı Köyü ile havalimanı arasında kalan ormanlık alandan havan topuyla yapılan saldırının faillerinden birisi olduğunu ve saldırıda yer alan diğer 2 teröristin olay sonrasında kırsala kaçtığını ve hala orada bulunduğunu ifade eden terörist Baymaz ile Fadıl Demir ve Evin Zapsu isimli örgüt mensupları sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında Mehmet Hayri Oral ile Muhammed Ethem isimli Suriye uyruklu şahıs ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

BİR PERSONEL ÖLÜP BİR PERSONEL YARALANMIŞTI

Terörist Baymaz’ın itiraf ettiği Sabiha Gökçen Havalimanı’na düzenlenen havan toplu saldırıda, uçakların park ettiği apron bölgesine gece saat 02.00 sıralarında fırlatılan havan toplarıyla uçakların temizliğinden sorumlu Zehra Yamaç (30) isimli temizlik görevlisi kadın hayatını kaybederken Canan Çelik Burgucu (33) isimli temizlik görevlisi kadın yaralanmıştı. Beş uçağın hasar gördüğü saldırı sonrası bölgede yapılan araştırma ve incelemelerde Tuzla Orhanlı köyü ile havalimanı arasında kalan ormanlık alanda havalimanına yaklaşık 2 km uzaklıkta havan topunu sabit tutmaya yarayan çatal ayak bulunmuştu.

(Milliyet)