Gazete Vatan Logo

İtalyanların tasarımı Türklerden

İtalya'nın son dönemde en çok ses getiren tasarımcısı Umberto Palermo'nun tasarladığı spor otomobilin mühendislik tasarım, model ve prototip faaliyetlerini mühendislik ve tasarım firması Hexagon Studio üstlendi.

İtalya'nın otomotiv alanında yükselen tasarımcısı olarak nitelendirilen Umberto Palermo'nun tasarladığı Lucrezia adlı spor otomobilin mühendislik tasarım, geliştirme ve ön doğrulama amaçlı benzetimler, model ve prototip faaliyetlerini Türkiye ’nin en büyük tasarım ve mühendislik firmalarından Hexagon Studio üstlendi. Geçtiğimiz günlerde İtalya’nın Torino kentinde bulunan Otomobil Müzesi’nde dünya prömiyerini yapan araç Türk mühendislerinin imzasını taşıyor. Avrupa’da gücümüzü sergilemek istedik Spor otomobilin mühendislik ön tasarım ve analizlerinin gerçekleştirildiğini, ardından da model imalatının tamamlandığını belirten Hexagon Studio Genel Müdürü Tolga Doğancıoğlu, “Hexagon Studio olarak biz, varlık sebebimiz olan inovatif ürün fikirlerinin konseptten ürüne dönüştürülmesi stratejisiyle hareket ediyoruz. Trend belirleyici olmak, Türk mühendislik gücünün bir dünya markası yaratılmasında rol alabileceğini ispatlamak ve Avrupa pazarında gücümüzü sergilemek motivasyonuyla bu projede yer aldık” diye konuştu.

Up Design ile yeni projeler olacak İtalya’nın, özellikle otomobil tasarımı konusunda yalnız Avrupa’da değil dünyada da tartışmasız bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Doğancıoğlu, “2020 yılında Avrupa’nın önde gelen Ar-Ge şirketlerinden biri olmak vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda özellikle uluslararası rekabet ortamında gerektiğinde yabancı ortaklar ile işbirlikleri kurmak gerekiyor. Up Design İtalyan tasarımının şu an en güçlü temsilcilerinden biri haline gelmekte. Bu tasarım gücünün Türk mühendisliği ile buluşmasına dayanan bir işbirliğine gitmemiz de bu yüzden” dedi.

Haberin Devamı