Gazete Vatan Logo

İtalyan polisi hayalet gibi giyinen tablo hırsızının peşinde

İtalya'nın Pavia kenti, ilginç bir soyguna tanıklık etti. Başına taktığı kar maskesi ve üzerine giydiği beyaz pelerin ile kendini hayalete benzeten şüphelinin, bir huzurevinden antika olduğu belirten tablolar çaldığı ortaya çıktı.

İtalyan polisi hayalet gibi giyinen tablo hırsızının peşinde

Giydiği beyaz pelerin ile kendisini hayalete benzeten bir hırsız, oldukça pahalı olduğu belirtilen 18. Yüzyıldan kalma tabloları çalmak için bir huzurevine gizlice girdiği sırada kameralara yakalandı.

Hırsızlık vakalarının haziran ile Ekim ayları arasında, İtalya'nın kuzeyindeki Pavia kentindeki Servizi alla Persona adlı bağlı bir yaşam kompleksinde gerçekleşti.

İtalyan polisi tarafından yayınlanan görüntülerde hırsızın, kar maskesi ve bütün vücudunu saran bir pelerin giydiği görülüyor.

Dini tasvirlerin bulunduğu ve oldukça pahalı olduğu belirtilen tabloların, çalınmadan önce bulundukları yerlerine döndüğü aktarıldı.

ŞÜPHELİLER, 50 YAŞINDA BİR BAKIM İŞÇİSİ İLE 61 YAŞINDA BİR EMEKLİ

Antika hırsızlığı suçlamalarının yöneltildiği şüphelilerinin, 50 yaşında bir bakım işçisi ile 61 yaşında bir emekli adam olduğu belirtildi.

Pavia polisi tarafından ‘Operation Ghostbuster' (Operasyon Hayalet Avcıları) olarak adlandırılan soruşturmanın, 27 kasımda, şüphelilerin serbest bırakılması ile sonuçlandığı açıklandı.

Haberin Devamı