Gazete Vatan Logo
Magazin İtalyan mutfağı severlerin buluşma yeri GINA

İtalyan mutfağı severlerin buluşma yeri GINA

Açıldığı günden beri lezzet çizgisini asla bozmayan mekanlardan biri de hiç şüphesiz Kanyon AVM’de yer alan Gina... İtalyan mutfağını kusursuz bir şekilde tat meraklıları için sunan mekan, mevsimine göre oluşturduğu mönüsü ile de dikkat çekiyor. İç dekorasyonundan yemeklerine kadar içeri girer girmez kendinizi İtalya’da hissedeceğiniz Gina’nın yazlık mönüsünü Executive Şef Moreno Polverini ile konuştuk.

İtalyan mutfağı  severlerin buluşma yeri  GINA

Gina’nın ortaya çıkış hikayesi nedir?

Kanyon Alışveriş Merkezi’nde 2009 yılından beri hizmet veren Gina’da İtalyan mutfağı sevenleri bir araya getiriyoruz. Geleneksel İtalyan tatlarını kendimize özgü yorumumuzla birleştiriyor, kaliteli ve şık ortamımızda misafirlerimizi ağırlıyoruz. Hizmet ve ürün kalitesiyle “İtalyan Konukseverliği” (Marchio Ospitalità Italiana) sertifikasına sahip restoranlardan biri olan Gina; öğle ve akşam yemeklerinde, iş sonrası ve alışveriş molalarının gözde adresi olmaya devam ediyor.

Mönüyü oluştururken nelere dikkat ettiniz?

Gina’nın mönüsünde klasik bir İtalyan restoranından görebileceğiniz her türlü seçeneği bulmak mümkün. İtalyan mutfağının değişmeyen lezzetleri makarna ve pizzalardan, risotto ve salatalara, deniz mahsullü başlangıç ve ana yemeklerden geleneksel yöntemlerle hazırlanan et seçeneklerine kadar pek çok farklı lezzet İtalyan mutfağı sevenleri bekliyor. Her mevsime özgü malzemelerle dönemsel olarak yenilediğimiz mönümüz, tazeliği ve zengin içeriğiyle öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Makarna ve risotto’larımız ile oldukça iddialıyız. Mönümüzden denenmesini önereceğim lezzetler arasında, buğday rüşeymi linguine ve deniz tarağı ile hazırlanan ‘Linguine Al Germe Di Grano’ ve porçini mantarlı risotto yer alıyor. Yenilenen mönümüzde deniz ürünleri sevenlerin tercih edebileceği ‘Dentice Con Lenticchie Nere’ ızgara sinarit, siyah mercimek ve deniz börülcesinden oluşuyor. Bir diğer deniz ürünü lezzetimiz ise ‘Ombrina Finocchi Gratinati, Zucca E Vongole’. İtalyan mutfağı severlerin beğeneceğine inandığım bu tabakta buharda pişmiş kaya levreği, rezene gratin, balkabağı püresi ve vongole buluşuyor.

Doyurucu aynı zamanda sağlıklı yemekler
Restoranda İtalya’nın ruhunu yansıtan neler var?
Gina, İtalyan mutfağı severler için bir buluşma noktası. Markanın duruşu doğrultusunda şık ve rahat bir atmosfer sunuyoruz. Dekorasyonumuzdan sunumlarımıza kadar tüm detaylarda İtalyan esintisi var diyebiliriz. Gina’nın şık ama bir o kadar da kendinizi rahat hissedebileceğiniz sıcak bir ortamı var.
Vazgeçilmez lezzetleriniz neler?
Mutfağımızda hazırladığımız lezzetlerin hepsi birbirinden güzel ancak deniz ürünlerinden buharda pişmiş kaya levreği ve ızgara sinarit, pizzalardan San Marzano domatesi, burrata, siyah trüf mantını bir araya getiren pizza, makarnalardan ise kuşkonmazlı ve siyah trüflü tagliolini ek olarak sayabileceğim lezzetle arasında.
Mevsimine göre tatları ön plana çıkarıyorsunuz... Yeni mönünüzde de bunu özellikle tercih ettiniz mi?
Ana mönümüze ek olarak beslenmesine dikkat eden misafirlerimiz için farklı lezzetlerden oluşan bir mönü daha hazırladık. Hem dengeli beslenmek hem de doyurucu tatlar isteyen misafirlere güzel bir alternatif olan mönü için karabuğday, enginar, badem sütü ve ananas gibi içeriklerle özel reçeteler çalıştık.
Derin su pembe karidesi, kuşkonmaz ve elma ile hazırlanan karabuğday salatası, tazelik arayanlara hitap ederken, soğan, sardalya, çamfıstığı, kara üzüm ve portakalla hazırlanan keçiboynuzlu tagliatelle ise farklı bir lezzet arayanları bekliyor. Deniz ürünlerinden vazgeçemeyenler için patlıcana sarılı bir şekilde servis edilen buğulanmış sinarit balığına ise enginar, börülce ve siyah kış trüfü eşlik ediyor. Bu eşsiz lezzetleri ise ananas püresi ve yeşil zeytinle servis edilen badem sütlü panna cotta tamamlıyor.

Haberin Devamı