Gazete Vatan Logo

İtalyan konut yatırımcıları Türkiye’yi yakın markaja aldı

Pirelli’den Beni Stabili’ye İtalyan konut yatırımcıları Türkiye’yi yakın markaja aldı

Avrupa’nIn en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olarak gösterilen ve dün Milano’da başlayan EIRE Fuarı’na bu yıl 3’üncü kez katılan Türkiye, en önemli İtalyan gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi oldu.

Organizasyonda Türkiye’yi temsil eden Urban Land Development (ULI) Türkiye Başkanı Haluk Sur, aralarında Pirelli Real Estate, Beni Stabili, Generali, Urban Group, Prima SGR ve Kohn Group’un da olduğu dev yatırımcıların Türkiye’ye yatırım için ilgilendiklerini, kendisiyle Türkiye ile ilgili bilgi alabilmek için görüşme talep ettiklerini açıkladı. Bu yıl krizden çıkışın sinyallerini bu fuarda aldıklarını kaydeden Sur, “Türkiye ile yabancı yatırımcılar ciddi şekilde ilgileniyor. Bir Fransız-İtalyan ortaklığı olan ve 18 milyar euroluk portföyüyle İtalya’nın en büyük gayrimenkul yatırımcısı olan Beni Stabili de Türkiye’de yatırımı araştırıyor. Urban Group, konut, ikinci ev ve otel ile ilgilenirken, Generali, ticari gayrimenkule odaklanıyor. Prima SGR daha çok konuta odaklanan bir grup. İtalyan şirketlerden bir diğeri ise Yahudi sermayeli Kohn Group. Grup, Türkiye’de otel ve turizm yatırımlarıyla ilgileniyor”diye konuştu.

İtalyan tasarımcılarının Türkiye’deki konut projeleriyle de ilgilendiğini söyleyen Sur, İtalya’nın otomotiv ve endüstriyel tasarım alanında faaliyet gösteren en önemli tasarımcılarından olan Giugiaro’nun da Türkiye ile ilgili görüşmek isteyen firmalar arasında olduğunu sözlerine ekledi.


Türkler gövde gösterİsİ yaptI

BU yıl 6’ncısı gerçekleştirilen ve 10 Haziran’a kadar sürecek olan EIRE Fuarı’nda bulunan Türkiye standında Soyak, TOKİ, Emlak Konut, Varyap, Avrupa Konutları, Sur Yapı, Soyak yer alırken, Apec ve Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Başkanı Ali Ağaoğlu da katılımcılar arasındaydı. Geçen yıl 350 firmanın katıldığı fuar, bu yıl ise 50 ülkeden 473 şirketi biraraya getirdi.


Orascom dar GELİRLİ KONUTU İçİn masada

TOKİ ile işbirliği kurmayı planladığı daha önce gündeme gelen Mısırlı Orascom Development, görüşmelerini sürdürüyor. Orascom Gayrimenkul Grubu Pazarlama Müdürü Mohammed Ashour, “Türkiye’de dar gelir grubuna hitap eden bir veya birkaç projede en az 100 bin adet konut yapmayı hedefliyoruz. Araziyi bulmak için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı