Gazete Vatan Logo

İtalyan Intesa büyük projeler için Türkiye’de!

İtalyan banka Intesa Sanpaolo, Türkiye’de kurumsal ve yatırım bankacılığı yapmak üzere açtığı ilk şubesiyle KOBİ’leri, büyük şirketleri ve proje finansmanlarını hedefine aldı.

Bankanın Türkiye’deki ilk şubesinin açılışıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Genel Müdür Gaetano Micciche, Türkiye’de geçen yıl Haziran ayında faaliyete geçmelerinden bu yana 1 milyar euro civarında kredi verdiklerini belirterek, ilk etapta tek şube ile faaliyet göstereceklerini söyledi.

Yeni giriş değil geri dönüş

Gaetano Micciche, 300 milyon dolarlık bir para ile Türkiye’ye girdiklerini, özellikle İtalyan ve Türk şirketlere destek vermek istediklerini ayrıca altyapı projelerine odaklanmak istediklerini kaydederek, “İlk faaliyet aylarımızdaki performansımız da beklentilerimizi test edecek” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye pazarına girişlerini “yeni girişten ziyade bir geri dönüş” olarak tanımlayan Micciche “1900’lü yılların başından bu yana Türkiye’de bulunuyoruz. Ülke olarak yapımız, insanlarımız birbirine benziyor. Türkiye son yıllarda İtalya’dan daha başarılı performans gösterdi. Önemli büyüme oranları kaydetti. KOBİ’leri ve büyük şirketleri hedefliyoruz, bu kamu da olabilir özel sektör de olabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı