Gazete Vatan Logo

İtalyan gelin Bacca’nın katiline müebbet istendi

Türkiye’de öldürülen barış gelininin katiline ağırlatılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı

Barış mesajı vermek için gelinlikle Milano’dan yola çıkan ve otostopla Türkiye’den Tel Aviv’e gitmeyi hedefleyen Bacca’nın katiline ağırlatılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı...

İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca’ya Gebze’nin Tavşanlı Köyü yakınlarında tecavüz ederek öldüren, 38 yaşındaki Murat Karataş hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Karataş ile ilgili soruşturma tamamlanırken Gebze Cumhuriyet Savcısı Kemal Bayık’ın hazırladığı iddianame, Gebze Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Cinayet iddianamede

İddianamede, Bacca’nın, Karataş’ın aracına binmesinden, onun fotoğraflarını çekmesine, elle taciz etmesine ve boğarak öldürmesine kadar tüm ayrıntılara yer verildi.

Savcı Bayık, sanık Karataş’ın ’Nitelikli cinsel saldırı, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek veya yakalanmamak amacıyla öldürme ve hırsızlık’ suçlarını işlediğini bu nedenle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılması gerektiğini bildirdi.

Dava 5 Eylül’den sonra

Bacca’nın Milano’dan sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile 8 Mart 2007’de ’Barış ve güven’ mesajı vermek amacıyla gelinlikle yola çıktığını belirten savcı Bayık, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden otostop çekerek Tel Aviv’e ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Murat Karataş hakkındaki davanın adli tatil ardından başlayacağı bildirilirken, duruşmalara İtalya’daki annesi, ablası ve nişanlısı ile bazı yakınlarının da katılmasının beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı