Gazete Vatan Logo

İtalya’da doğdu Çorumlu oldu!

Ece Seramik’in patronu Erdem Çenesiz, seramik ve banyo mobilyaları markası İtalyan Isvea’yı satın alarak üretiminin yüzde 90’ını Çorum’daki fabrikasına taşıdı. Çenesiz, 30 milyon dolar ihracat hedeflediklerini belirtti.

Vitrifiye seramik ve banyo mobilyaları sektöründe faaliyet gösteren İtalyan markası Isvea’yı satın alarak üretiminin yüzde 90’ını Çorum’daki fabrikasına taşıyan iş adamı Erdem Çenesiz, Isvea markasındaki hedeflerinin 30 milyon dolarlık ihracat olduğunu açıkladı. Çenesiz, “Bir Türk firmasının 50 yıllık bir İtalyan firmasını alıp Türkiye’de üretiminin yüzde 90’ını yapıp bütün dünyaya gönderiyor olması bizim için son derece önemli bir olay. Üretimin yüzde 10’luk kısmı İtalya’da devam ediyor. İtalyan markasını Çorum’dan yukarılara taşımaya başladık” dedi.

Büyümesi ivme kazandı

Firmayı satın almalarının ardından, Türk girişimciliğinden beslenen yeni yapısı ve köklü İtalyan geçmişiyle Isvea’nın İtalya, Avrupa ve dünya pazarındaki büyümesinin dikkat çekici bir ivme kazandığına değinen Çenesiz, “Kalite hedeflerini dünya düzleminde oluşturarak, pazar olarak tüm dünyayı gören İtalyan Isvea’nın, bu bağlamda 45 ülkeye gerçekleştireceği ihracatta Türkiye artık ana üretim üssüdür” diye konuştu.

Isvea markasının üretim üssünün artık Çorum olduğuna vurgu yapan Çenesiz, “Bugün, Çorum’dan büyüyen bir dünya markası öyküsünün başlangıcına tanık oluyorsunuz. Türk firmaları yabancı markaları satın alarak yabancılardan daha iyi yönetiyorlar tezinin iyi bir örneğinin daha hayata geçmesi en büyük mutluluğumuz olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Hedef 30 milyon dolar ihracat

ISVEA’NIN vitrifiye seramik alanında yıllık 2 milyon üretiminin olduğunu, bu üretimlerin Çorum’daki 135 bin metrekarelik açık ve kapalı alana sahip fabrikada yapıldığını dile getiren Çenesiz, banyo dolaplarında üretim kapasitesinin ise yıllık 100 bin modül olduğunu dile getirdi. Markanın yeni yıl hedeflerine de değinen Çenesiz, ihracat rakamlarında büyük hedefler amaçladıklarının altını çizerek, şunları kaydetti: “Isvea çok ciddi bir ürün portföyüne hakim olmuş durumda. Tam manasıyla uluslararası bir marka olmanın ve İtalyan kökenli, İtalyan tasarım kültüre haiz bir markanın gerektirdiği ürün portföyüne sahip. Özellikle orta ve orta üst segmente hitap edecek ödüllü tasarımları var. Ödüllü İtalyan tasarımdan oluşan portföyü hali hazırda Türk tüketicisine sunmuş durumda. Geçen sene Isvea, Çorum’dan ürettikleriyle 17 milyon 500 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu rakamın bu sene 30 milyon dolara çıkması için bütün ekibimizle seferberlik ilan ettik. Bu rakama da ulaşacağımıza inanıyoruz. İtalyan markasını Çorum’dan 30 milyon dolarlık ihracata ulaştıracağız.”

İtalyanlar Çorum’da

Erdem Çenesiz, Isvea’nın İtalya müdürü Alessio Scacaroni, firmanın ödüllü tasarımcısı Ettore Giordano ve Isvea’nın kurucusu Angelucci ailesinden Ada Lucianni Angelucci’yi Çorum’daki fabrikasında ağırladı.

Haberin Devamı