Gazete Vatan Logo

İt dalaşında FETÖ izi

Türk ve Yunan F-16’larının çarpışarak düşmesiyle Ege semalarında savaş rüzgarları estiren ‘it dalaşı’nın altından FETÖ’cü hainler çıktı. Düşen uçaktan sağ kurtulan Türk pilotu Özdemir’i Yunanlıların elinden kurtaran kişi, Marmaris suikastçısı TSK imamı Zekeriya Kuzu çıktı

İt dalaşında FETÖ izi

Rusya'da düşürülen uçağın vur emrini İncirlik Üssü'nde görevli FETÖ'cü Albay'ın verdiği ortaya çıkarken, 10 yıl önce de yine FETÖ'nün Türkiye ile Yunanistan'ı savaşın içine sokmaya çalıştığı belirlendi.

2006 yılında Ege semalarında Türk ve Yunan savaş uçaklarının it dalaşında FETÖ'nün izi çıktı. İki uçağın havada çarpıştığı olayda paraşütle atlayan Türk pilot Halil İbrahim Özdemir'in 15 Temmuz sonrası FETÖ bağlantısı tespit edildi ve ordudan ihraç edildi. O tarihte Özdemir'i Yunanlıların elinden kurtaran isim ise tanıdık çıktı. Özdemir'i kurtaranın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik Marmaris sukiast ekibinde yer alan TSK İmamı Zekeriya Kuzu olduğu belirlendi.

Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Araştırma Görevlisi Ruslan Kurbanov'un, 24 Kasım'da düşürülen Rus uçağının vurulma emrini İncirlik Üssü'ndeki FETÖ'cü bir Albay tarafından verildiğini açıklamasının ardından bu kez FETÖ'nün yine kanlı bir oyunu daha kendini gösterdi. FETÖ'nün, Türk Hava Kuvvetleri'ndeki kirli elleriyle Türkiye ve Yunanistan'ı savaşa sokmak istedikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Ege Denizi'nde Türk ve Yunan uçakları arasında bitmek tükenmek bilmeyen it dalaşı (dog fight), 2006 yılında facia ile sonuçlandı.

UÇAK DENİZE DÜŞTÜ

Türk ve Yunan hava kuvvetlerine ait iki F-16 savaş uçağı it dalaşı sırasında çarpışarak düştü.Türk Pilot Üsteğmen Halil İbrahim Özdemir fırlatma koltuğunu kullanarak atlamayı başarırken, Yunan pilot Kostas İliakis hayatını kaybetti. Olay Yunanistan tarafında önce 'savaş mı çıkıyor' diye algılandı.

Bir Türk savaş uçağının Ege Denizi'ne düşmesiyle akıllara ilk gelen şey "Türk uçağını Yunan savaş uçakları mı düşürdü?" sorusu oldu. Yunan medyası olaydan beş dakika sonra Ege'de bir değil iki uçak düştüğünü duyurdu. Bu kez "Acaba Türk uçakları da misilleme yaparak bir Yunan uçağını mı düşürdü, savaş mı çıkıyor" telaşı başladı.

Türk ve Yunan makamları alarma geçti. Dönemin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyani telefonla görüştü, yurtdışında bulunan Bakoyani ziyaretlerini iptal ederek, Atina'ya dönme kararı aldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök de Ankara'da bulunduğu şehit cenazesinden apar topar ayrılarak, Yunan mevkidaşıyla görüştü. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de konunun uluslararası hukuk meselesi olduğunu belirterek, rahatsızlığın NATO'ya iletildiğini söyledi.

Haberin Devamı

DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Kriz diplomasi trafiğiyle sakinleşirken bu kez paraşütle kurtulan Pilot Özdemir'in kurtarılması masaya yatırıldı. Kaza sırasında bölgeden geçen Panama bandıralı bir Türk ticaret gemisi tarafından denizden çıkarılan Özdemir, gemiye çıkan Yunan SAT komandoları tarafından gözaltına alındı. Özdemir'i Yunanlılardan kurtarmak için Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı ile Aksaz Deniz Üssü'nden özel eğitimli ekip bölgeye hareket etti.

Kurtarma helikopterinin kadın pilotu Üsteğmen Ayşe Ayna, şilebin üzerinde yaptığı sıradışı manevrayla kendisini engelleyen Yunan helikopterlerini geçerek gemiye halatla Türk kurtarma ekibini indirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Pilot Özdemir, Yunan SAT timinin elinden kurtarılarak Türkiye'ye getirildi.

15 Temmuz öncesinde Özdemir terfi alarak Yüzbaşı rütbesine getirilirken İstanbul Harp Akademisi'nde kurmaylık eğitimi aldı.

Generallik yolu açılan ve Kurmay Yüzbaşı olan 5'inci Ana Jes Üssü Komutanlığı'nda görevli Özdemir'in, hain darbe girişimi sonrasında FETÖ bağlantısı ortaya çıktı. Özdemir, FETÖ üyesi olmaktan ordudan ihraç edildi.

Kendisini o gün gemiden kurtaran kişi de, Erdoğan'a yönelik Marmaris suikastında görev alan ve daha sonra menfezde saklanırken yakalanan FETÖ imamı Zekeriya Kuzu'ydu.

4 YIL CEZA ALDI

Yunan makamlarının olayla ilgili başlattığı hukuki süreçte, Türk pilotu suçlu bulmuştu. Pilot Halil İbrahim Özdemir, dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermekten Atina Ceza Mahkemesi'nce gıyabında 4 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

YENİ ASIR