Gazete Vatan Logo

İşyerinde alkolmetre mi olacak?

TBMM’de önceki gece kabul edilen iş sağlığı ve güvenliği yasasına da, ‘’İşyerine sarhoş gelmek ve iş yerinde alkol almak’’ tazminatsız işten çıkarılma nedeni olarak konuldu. Mevcut iş kanunda bu yasağın zaten olduğunu savunan muhalefet milletvekilleri, ‘’ İşveren sarhoşu nasıl belirleyecek, ecza dolabında alkolmetre mi bulunduracak?’’ eleştirisi yaptılar.

CHP Antalya milletvekili Gürkut Acar, ‘’Herkes kendini kaybetmiş şekilde içip içip işe mi gidiyor? Bu alanda bir patlama mı var?’’ diye sordu ve iş yasasında bu yasakların zaten bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

‘’İş Kanunundaki hüküm tazminatsız, ihbarsız işten çıkarmalar için yeterli olmadı mı ki, bu kanuna da konuluyor? Sarhoşluk kavramı muğlak bir kavramdır. Yani iki kadeh içki içen biri işe geldiğinde kanında alkol çıktığında sarhoş sayılacak mı, sayılamayacak mı? İş, mahkemeye düştüğünde yargı neye göre karar verecek? İşveren, trafik polisi gibi alkolmetreyle ölçüm mü yapacak? İş sözleşmesini feshederken bu raporu mu ekleyecek? İş yerlerindeki ecza dolaplarında artık alkolmetre de mi bulunacak? Binlerce işsiz dört elle sarılacak bir iş ararken, sanki herkes alkollü bir şekilde işe gidiyormuş gibi kanun düzenlemesi yapılıyor. AKP kırmızı bölgeleri getirdi. Piknik alanları, mesire yerlerinde alkol yasağı her geçen gün yaygınlaşıyor. Herhalde yakında turistlere de yasak getirilecek’’ (Gazeteport)

Haberin Devamı