Gazete Vatan Logo

İsveç ordusu esrarengiz nesneyi arıyor

İsveç ordusu esrarengiz nesneyi arıyor

İsveç başkent Stockholm açıklarında görülen esrarengiz deniz objesini arıyor. Karadan tek kare fotoğrafı çekilen "deniz objesi" için askeri helikopterler, savaş gemileri ve 200'den fazla asker hafta sonu boyunca arama yaptı.

İsveç'in başkenti Stockholm yakınlarında denizde bir an görüldükten sonra kaybolan "deniz objesi"nin Rusya'ya ait bir denizaltı olabileceği ve istihbarat amacıyla bölgede bulunduğu ileri sürülüyor.

İsveç ordusunda görevli amiral Anders Grenstad, Stockholm açıklarında hafta sonu askeri helikopter, savaş gemileri ve 200 askerle aradıkları esrarengiz "deniz objesi" hakkında açıklama yaptı.

Ordunun elinde bulunan tek kare fotoğrafı basınla paylaşan amiral Anders Grenstad, "Yabancı bir gemi olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Amiral Grenstad, görgü tanıklarının çektiği fotoğraftan yola çıkarak yaptığı açıklamada, söz konusu "deniz objesi"nin küçük bir denizaltı olabileceğini de belirtti.

Grenstad, "Denizaltı ile birlikte, dalgıçların denizaltında kullandığı motosiklet benzeri araçlar da bölgede keşif yapmış olabilir" şeklinde konuştu. İsveç ordusuna göre, başkent Stockholm açıklarında üç bölgede ülke "sualtı operasyonuna" maruz kaldı.

İsveç gazetesi "Svenska Dagbladet"ta yer alan haberde ise, başka bir iddia ortaya atıldı. Gazetenin iddiasına göre, geçtiğimiz Perşembe günü İsveç sahil güvenliğine ait telsizler, Rusça yardım isteyen bazı sesler kaydetti.

"Yardım çağrısı"ndan saatler sonra İsveç sahil güvenliği, Kanholmsfjaerden bölgesinde bir denizaltının izine rastladı.

Stockholm açıklarında görülen "deniz objesi"nin bir Rus denizaltısı olduğu iddialarına Moskova'dan açıklama geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bölgede herhangi bir Rus denizaltısı olmadığı gibi, yardım çağrısı da yapılmamıştır" denildi.

Soğuk Savaş döneminde İsveç açıklarında Sovyetler Birliği'ne ait denizaltıların operasyonları bölgede tansiyonun yükselmesine neden oluyordu.

1981 yılında Rusya'ya ait bir denizaltı, İsveç'te askeri bölgede karaya oturmuştu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı