Gazete Vatan Logo

İstisnasız 1.000 lira

Bayram öncesi emeklilere verilecek ikramiye ile ilgili çıkan dedikodulara Başbakan Binali Yıldırım noktayı koydu: Herkese net 1.000 TL verilecek

İstisnasız 1.000 lira

Hükümetin emeklilere iki dini bayram öncesi 1.000’er lira ikramiye verme kararı almasının ardından başlayan polemiklere Başbakan Binali Yıldırım son noktayı koydu. Başbakan hem ikramiye konusuna açıklık getirdi hem de ikramiye alacak olanların kapsamının genişletildiğini söyledi. Buna göre şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malulü aylığı alan er, erbaşlar, geçici köy koruculuğundan emekli olanlar, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan bütün vatandaşlar da bu ikramiyeden yararlanacak.

Asılsız iddialar

Günlerdir, herkesin eşit oranda ikramiye almayacağı, emeklilerin maaşının oranına göre belli bir yüzdeyle bu ikramiyeden yararlanacağına dair dedikodular çıkıyordu. Başbakan Binali Yıldırım, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bizim siyasetimiz vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak olmuştur. Milletimiz 16 yıllık kazanımlarından asla vazgeçmeyecektir. İnşallah emeklilerimize Haziran ayında ödemeler yapılacak. Muhalefetin elemanlarından biri diyor ki ‘Ödeme yapmayacaklar. Yapsalar da 1.000 TL’den az ödeme yapılacak.’ Kafasına göre milletin aklını bulandırmaya yönelik yalan yanlış beyanlarda bulunuyorlar. Bir kez daha bu yalanları atanlara milletin kürsüsünden şunu söylüyorum: AK Parti’nin sözü senettir. Söz ağızdan çıktı mı o yerine gelir. Bunun kararı alınmıştır. Ve yılda 2 sefer emekli maaşı kaç para olursa olsun bakılmadan her bir emeklimize 1.000 TL bayram ikramiyesi verilecektir, nokta. Eline geçen para brüt değil net. Sadece emeklilerimiz değil şehit yakını ve gazilerimiz de yararlanacak. Şampiyon sporcular da yararlanacak. Terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan bütün vatandaşlarımız da bu ikramiyeden yararlanacak.”

Haberin Devamı