Gazete Vatan Logo

İstinat duvarı apartmanın üzerine çöktü

KARABÜK’te, kar sularının erimesiyle yumuşayıp kayan toprak, 8 metrelik istinat duvarının çökmesine yol açtı. 6 katlı apartmanın üzerine devrilen duvar, binanın zemin ile birlikte ilk 3 katındaki 5 direde hasara yol açtı. Heyelan sırasında bina sakinleri büyük korku yaşadı.

İstinat duvarı apartmanın üzerine çöktü

75’inci Yıl Mahallesi 61 Nolu Sokak’ta akşam saatlerinde heyelan meydana geldi. Kar sularının erimesiyle yumaşayıp kayan toprak ile birlikte 8 metrelik istinat duvarı çöktü. Duvar, 6 katlı Öz-Ay Apartmanı’nın üzerine devrildi. Binanın zemin ile birlikte ilk 3 katındaki 5 dairede hasar oluştu. Apartmanın duvar, balkon ve pencere bölümleri zarar gördü. 1’nci katta oturan Kemik ailesinin evinin yatak odası duvarı ve balkonu yıkıldı. İstinat duvarının parçaları odanın içine kadar girdi ve bazı eşyalar da zarar gördü. Heyelan sırasında Kemik ailesi ve diğer dairelerde oturanlar büyük korku yaşadı. Bina sakinleri panikle dışarıya çıktı.

AFAD ve belediye ekipleri heyelan bölgesinde inceleme yaptı. İstinat duvarının yan yatan ve tehlike yaratan diğer bölümünün de yıkılma riskine karşı binanın tahliye edilmesine karar verildi.

Evlerinde büyük hasar oluşan Mürvet Kemik, "Evde oturuyorduk. Birden bir gürültü koptu. Korkudan öldük. Bundan sonra burada kalamam. Yıkılmayan bir duvar daha var ve o da yıkılacak. Ev berbat oldu. Çok korktuk" dedi.

Haberin Devamı

AFAD Müdürü Gazanfer Erbay da "İnşaat mühendislerimizle birlikte inceleme yaptık. İstinat duvarının bir parçası yıkılarak binaya zarar vermiş. Sevincimiz can kaybının ve yaralının olmaması. Can güvenliği için burayı mühürlüyoruz" diye konuştu. Evlerini boşaltanlar yakınlarının yanına gitti.