Gazete Vatan Logo

İstikrar ve güven peformansı arttırır

Gratis CEO’su Bahadır Özbek, “Sıradışı olaylar yaşanmaz ve tüketici güven endeksi belli bir istikrara kavuşursa perakende sektörü 2016’da oldukça iyi bir performans gösterecek” dedi.

İstikrar ve güven peformansı arttırır

Gratis CEO’su Bahadır Özbek, 2016 yılının tüm iş dünyası için daha istikrarlı ve daha öngörülebilen bir yıl olacağını söyledi.

Özbek, “Türkiye’ye komşu coğrafyanın siyasi ve jeopolitik dengeleri izin verirse, 2015 yılında perakende sektörü açısından yaşanan tüm olumsuz etkilerin, 2016 yılında hızla giderilebileceğini düşünüyorum. Bununla birlikte döviz kurlarının maliyetler üzerindeki etkilerini unutmadan, kurların dikkatle izlenmesi gereken önemli bir parametre olduğunu da hatırlatmak istiyorum. Sıradışı olaylar yaşanmaz ve tüketici güven endeksi belli bir istikrara kavuşur ise sektör açısından 2016 yılının oldukça iyi bir performans göstereceğini söylemek mümkün” diye konuştu.

Tüm sektör etkilendi

Gratis olarak 2015’te öngördükleri ciro ve büyüme hedeflerine ulaştıklarını kaydeden Özbek, “Mağaza yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. 2015 yılı bitmeden sürekli, sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme ilkemize sadık kalarak 1 yıl içinde 103 mağaza açarak 52 şehirde 300 mağazayı geçtik. Hem mağazalarımızda tamamı kadın olan 2000 çalışanımız ile istihdam hedefimizi yakaladık hem de kişisel bakım sektöründeki liderliğimizi koruduk” dedi.

Haberin Devamı

Özbek, 2015 yılının perakende sektörü açısından nasıl geçtiğini ise şöyle yorumladı: “2015 yılında yaşanan belirsizlikler istisnasız tüm sektörde etkilerini olumsuz yönde hissettirdi. Perakendeciler de bundan nasiplerini aldılar ve bu yıl onlar için de varlıklarını sürdürebilme yılı oldu.”

Asgari ücret artışı olumlu yansıyacak

BAHADIR Özbek, perakende sektöründe 2016 yılının önemli konularından birinin asgari ücretteki artış olduğunu söyledi. Özbek, “Asgari ücretteki artış ve genel geçinme endeksine sağlayacağı faydalar hem genel ekonomiye hem de başta perakende birçok sektöre olumlu yönde yansıyacak” dedi.