Gazete Vatan Logo

İstihdam teşvikleri e-devlete taşındı

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, çok fazla teşvik olduğunu, bunları daha fazla faydalanılır hale getirmek için Potansiyel Teşvik Sorgulama Sistemi’ni hizmete aldıklarını kaydederek, “İşverenlerin işi kolaylaşacak” dedi.

İstihdam teşvikleri e-devlete taşındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, istihdam teşviklerine on line’a taşıdıklarını söyledi. Sarıeroğlu, çok fazla teşvik uygulaması olduğunu, bunları daha fazla faydalanılır hale getirmek için Potansiyel Teşvik Sorgulama Sistemi’ni hizmete aldıklarını belirterek, “Sistemimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu’muzda açıldı. İşverenlerimiz ya da insan kaynaklarında işe alım süreçleriyle ilgili çalışmaları yapan arkadaşlarımız, sisteme e-devlet ve web sayfamız üzerinden girdikleri zaman, firmalarının bilgilerini, işe alacakları kişinin T.C. numarasını girdiklerinde hangi teşvikten faydalanabileceklerini görebiliyor” dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nca (TİSK) düzenlenen ‘Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı’nda konuşan Bakan Sarıeroğlu, İŞKUR’u daha da iyileştireceklerini, kurumun gençlere bakan yüzünü güncellediklerini dile getirdi.

İŞKUR’A 1.750 kişi

Jülide Sarıeroğlu, nitelikli iş gücü yetiştirmeyle ilgili çok büyük gayret içerisinde olduklarını kaydederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Bunun yanı sıra da işe yerleştirmeyle alakalı performanslarımızı artırmayla ilgili de çok güçlü çalışmalar içerisindeyiz. Bu bağlamda, işyeri ziyaret sayılarımızı artırıyoruz. Buradan da müjdesini verelim, inşallah önümüzdeki dönemde personel yapımızı, sayımızı daha da artıracağız. Ama çok kısa süre içerisinde 1.000 iş ve meslek danışmanı alımı daha gerçekleştireceğiz. Buna ek olarak da 750 kadar kardeşimizi de yine İŞKUR ofislerimizde görevlendirmek üzere işe alacağız.”