Gazete Vatan Logo

İstihbaratın zirvesinde buluştular

Emniyet İstihbarat'a dikkat çeken atama

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dava Yargıtay’ın bozma kararının ardından bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülecek. Dava öncesi Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı’nın Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilen bir isim dikkati çekti. 9 Nisan 2013 tarihinde Ömer Altıparmak’ın yerine İstihbarat Daire Başkanlığı görevine getirilen Engin Dinç, Özel Kalem Müdürü olarak Muhittin Zenit’i seçti.

Adları suikastle duyuldu

Emniyet İstihbaratının yeni patronu Dinç’in adını kamuoyu “Dink Suikasti”nin ardından duydu. Engin Dinç, Trabzon’da İstihbarat Müdürlüğü görevini yürütürken Erhan Tuncel de istihbarat kaynağı olarak kullanılmıştı. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na konuşan Dinç, Tuncel’le ilgili, “ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdim. Bunlar istihbarat teknikleridir. Bu tür yöntemler kullanılır, gerekirse koçum deriz, gerekirse makam arabası veririz” demişti.

Tuncel’le konuşmuştu

Şimdi Emniyet İstihbaratının en tepesinde oturan Engin Dinç’in Özel Kalem Müdürlüğü’ne de yine onun gibi adı gündeme “Dink Sukasti”nden sonra gelen kamu görevlisi Muhittin Zenit oturdu. Dink cinayeti kapsamında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tanık olarak dinlenen, Dink ailesinin hakkında suç duyurusunda bulunduğu Muhittin Zenit ile Erhan Tuncel’e ait cinayet ile ilgili telefon görüşmeleri dava dosyasında yer alıyor.

Haberin Devamı