Gazete Vatan Logo

İstihbaratın başına geçecekti

15 Temmuz gecesi İstihbarat Daire Başkanlığı önünde yakalanan tutuklu emniyet müdürü Zeki Taşkın, “Askeri darbeden sonra İstihbarat Başkanı Lokman Kırcılı olacaktı, çünkü rütbesi ona müsait. Aktepe de aynı şekilde” ifadelerini kullandı

İstihbaratın başına geçecekti

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde örgütlenen üniformalı hainlerin kalkışma için düğmeye basmasının ardından meslekten atılan FETÖ'cü polislerin de eski görev yaptıkları birimleri ele geçirmek için harekete geçti ortaya çıkmıştı. Bunlardan eski emniyet müdürleri Lokman Kırcılı, Gürsel Aktepe ve Zeki Taşkın İstihbarat Daire Başkanlığı'nın önünde yakalanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe girişimi kapsamında tutuklanan emniyet müdürü Zeki Taşkın'ın hakimlik ifadesine ulaşıldı.

ABİLERİN EMRİNE UYUN, MESAJI ATMIŞ

Telefonundaki incelemede örgüt mensuplarına, “Abiler Emniyetten gelen emirleri yerine getirilmemelidir. Herkes G.Kurmaya gitsin, devreler bağlantı kursun zincir kursunlar haberdar olmayan kalmasın, emekliler dahil" mesajı attığı ortaya çıkarılan Taşkın'ın, kalkışmadan haberi olmadığını savunması dikkat çekti. 2012'de emekli olduğunu ve gayrimenkul işiyle uğraştığını söyleyen Taşkın, üniversiteye başladığı 1984'den itibaren FETÖ ile temasının başladığını, 2011'den sonra ise örgütten kopmaya başladığını iddia etti. Taşkın, şöyle devam etti: “Ben evimde otururken Lokman Kırcılı arayarak, 'Turan Güneş'te bir işim var, Yüksel de yanımda. Darbe oldu, ben de orada olmak istiyorum, bana yardımcı olabilir misin?' dedi.

HATIRINI KIRAMAMIŞ DARBEYE KATILMIŞ

Haberin Devamı

Ben de hatrını kıramadım ve beraber saat 23-23.30 sıralarında İstihbarat'ın önüne gittik. İstihbaratın karşısında bir cadde üzerindeydik. 5-6 araç oradaydı. 'Bunlar herhalde bizim polis arkadaşların arabası' dedim. Lokman da 'yok, onlar istihbarattan ayrılan, atılanların arabası' dedi. Tanıdığım bir çocuk yanımıza geldi. Muhabbet ettiler, internette darbenin hangi aşamada olduğuna bakıyorlardı. Komiser olan bu çocuk, 'darbe başarıya ulaşamayacak zannediyorum abi' dedi. Kırcılı da bunun üzerine 'zannetmiyorum, başarıya ulaşacağını düşünüyorum' karşılığını verdi. Bu sırada bir markete girildi, alışveriş yapıldı. Orada alınan yiyecekler yenildi, içildi. 1 saat falan da geçmiştir." Koltuk bekledi Zeki Taşkın, "Lokman'a 'nasıl yapacaksınız, bu darbe nasıl olacaksınız' diye sordum. O da 'asker içeri girecek, ondan sonra benim irtibatta olduğum bir general bana haber verecek, ben de orada olmak istiyorum' dedi. Bu arada diğer araçlarda benim pasoparttayken başkanım olan Coşgun Çakar da vardı. Ama onlar o saatlerde ayrılmıştı, sadece bizim araba kalmıştı. Bu sırada emniyet istihbaratın bir ekibi geldi, kimlik sorgulaması yapıp bizi daireye götürdüler. İçeri alındıktan sonra mühendislerin de geldiğini anladım. Polisler de girecek ve askeri darbeden sonra koltuk sahibi yerine oturacak diye düşündüm. Daire Başkanı öyle zannediyorum ki Lokman Kırcılı olacaktı. Çünkü rütbesi ona müsait. Gürsel Aktepe de aynı şekilde" dedi.

Süzme salaklık

Haberin Devamı

Sorgu hakiminin “Bunun darbe olduğu belli, neden yardım ettiniz?" şeklindeki soru üzerine ise tutuklu emniyet müdürü Zeki Taşkın, “Süzme bir salaklık olarak değerlendiriyorum bu yaptığımı. Ama Lokman'ın arandığını kesinlikle bilmiyordum. Orada arandığını bana söyledi. Bunlar hakkında yakalama kararı olduğundan, bende de polis emekli kimlik kartı olduğundan uygulama olsa dahi benim sayemde geçebileceklerini düşünmüş olabilirler" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

YENİ ŞAFAK