Gazete Vatan Logo

İstifası istendi!

DSP Başkanlık Kurulu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in istifasını istedi

DSP, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile anıt açılışı yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’in istifasını istedi. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise kendisi istifa etti...

ANKARA- DSP’den CHP’ye geçeceği iddiaları bir süredir konuşulan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den yalanlama gelmemesi rahatsızlık yaratırken, Eskişehir’de geçen hafta Uğur Mumcu anısına dikilen “Özgürlük ve Demokrasi” heykelinin açılışının DSP lideri Masum Türker yerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılması bardağı taşıran damla oldu. Dün toplanan DSP yönetimi, Yılmaz Büyükerşen’in istifa etmesi yönünde görüş birliğine vardı. DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi dün bir açıklama yaparak Büyükerşen’in istifa etmemesi durumunda “disiplin mekanizmasını işleteceklerini” bildirdi. Büyükerşen’in ise bir toplantı için İspanya’da bulunduğu öğrenildi.

Gürsel Tekin CHP’ye çağırdı

Bu gelişmeler üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin “Büyükerşen partisinden istifa etmesi durumunda eğer CHP’ye katılırsa, bizi de Eskişehir’i de Türkiye’yi de mutlu eder. Kapımız Büyükerşen’e her zaman açıktır. Sadece Eskişehir Belediye Başkanımız değil, bir çok belediye başkanımız eğer CHP’de siyaset yapmak isterlerse seve seve kabul ederiz. Bu pazar günü Ordu belediye başkanımız bizim saflarımıza katılacak. önümüzdeki günlerde farklı siyasi partilerin belediye başkanları CHP’de olacak” açıklamasını yaptı.

Ordulu başkan istifa etti

Eskişehir için bu gelişmeler yaşanırken, Ordu’dan bir istifa haberi geldi. Ordu Belediye Başkanı DSP’li Seyit Torun “Bana öyle bir ikaz gelmeden, ben istifa ettim. Geçtiğimez hafta Perşembe günü noter kanalıyla istifamı Genel Merkez’e gönderdim. Genel Merkez’den de şu ana kadar herhangi bir şey söylenmedi” dedi.

Haberin Devamı