Gazete Vatan Logo

İstifalar peş peşe geldi

Bitlis Valisi ve Şanlıurfa Belediye Başkanı milletvekilliği için istifa etti.

İstifalar peş peşe geldi

Bitlis'te yaklaşık iki yıldır görev yapan ve geçtiğimiz günlerde merkeze alınan Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk, görevinden istifa etti. Ankara'daki yeni görevine bugün başlayan Öztürk, Merkez Valiliği görevinde 10 dakika kalarak bu görevinden istifa etti. Öztürk'ün 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak üzere istifa ettiği öğrenildi.

İZMİR’den meclise iki milletvekili gönderen HDP’de tek bürokratik istifayı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor olan Zeki Gül verdi. Görevinden isitifa eden Bergama Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yalçın Koçyiğit de MHP’den adaylık şansı arayacak.

7 Haziran seçimlerinde İzmir’den meclise iki milletvekili gönderen HDP’de İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor olan Zeki Gül HDP’den milletvekili adaylığı için istifa etti. 7 Haziran seçimlerinde 1. bölge 3. sıradan aday gösterilen Gül’ün 2. sıradan aday gösterilmesi bekleniyor. Mecliste dört milletvekili ile temsil edilen MHP’de 7 Haziran’da 4. sıradan aday olan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kök istifa etmedi. Bergama Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yalçın Koçyiğit istifa etti.

Haberin Devamı

BAKAN YARDIMCISI VE MÜSTEŞAR DA İSTİFA ETTİ

1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday olacak kamu görevlileri istifalarını verdi.
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar ile müşavirler Mehmet Topsakal, Zafer Tarıkdaroğlu ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Avşar Arslan, RTÜK'ün CHP kontenjanından üyesi Ali Öztunç milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.
Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı müşavirlerinden Orhan Birdal, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Ali Aygün, Kamu İhale Kurumu İnceleme Daire Başkanı Ergun Taşçı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, İstanbul Üniversitesi Basım Yayın Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Köse de aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.
YSK kararı kapsamında, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday olacak kamu görevlilerinin bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekiyordu.

Haberin Devamı