Gazete Vatan Logo

İstifa polemiği

Haberimizde sabah saatlerinde siteye konulurken bazı yanlışlıklar yapılmıştır. Haberde geçen konuşmalardaki hataları düzeltiyor tekrar yayınlıyoruz...

Can Ataklı’nın önceki gece CNN Türk’teki canlı yayında 28 Şubat’ta Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in istifasıyla ilgili iddiası polemik yarattı. Yayına Aydın Doğan ve Zafer Mutlu bağlandı, iddianın kendileriyle ilgili kısımlarını yalanladılar. Gözlerin çevrildiği Bahattin Yücel’den açıklama dün geldi: İstifamın nedeninin iddialarla ilgisi yok

28 Şubat’ın yıl dönümüyle ilgili önceki akşam CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın yönetimindeki “Tarafsız Bölge” programına ‘dönemin Turizm Bakanı Bahattin Yücel yolsuzluk dosyaları yüzünden istifa ettirildi’ iddiası damgasını vurdu. Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, 28 Şubat döneminde Turizm Bakanı olan Bahattin Yücel’in hakkında hazırlanan bir dosya kullanılarak istifaya zorlandığını söyledi. Bu olayın arkasında “Türkiye’nin amiral gemisi bulunuyor” dedi. Bu açıklamasından sonra önce Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan programa telefonla katıldı. Ardından Doğan Yayıncılık Yönetim Kurulu üyesi Zafer Mutlu programa canlı olarak bağlandı. Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ise konuya köşesinde yazdığı yazıyla katıldı. Olayların göbeğindeki Bahattin Yücel ise yaptığı yazılı açıklama ile konuya açıklık getirmeye çalıştı. İşte ‘istifa polemiğiyle ilgili yaşanan gelişmeler...

Can Ataklı’nın iddiası

Tartışmanın devamında ikili arasında şu diyaloglar yaşandı:

Polemik Can Ataklı’nın, CNN Türk’te canlı olarak yayınlanan Tarafsız Bölge’de 28 Şubat süreciyle ilgili başından geçtiğini söylediği bir olayı anlatmasıyla başladı.

Ataklı, şöyle başladı: “Turizm Bakanı Bahattin Yücel, benim en yakın arkadaşım. 28 Şubat’ta DYP’li olarak Turizm Bakanı’ydı. Genel Yayın Müdürümüz Zafer Mutlu ‘Çok tatsız bir durum oldu. Hürriyet, Bahattin Yücel’in istifasını istiyor’ dedi. Ya 6 ya da 3 tane dosya varmış. O sırada Bahattin Yücel kumarhanelerin kapatılması için mücadele veriyor. Şantajlar oluyor, para verilmeye çalışılıyor biz biliyoruz ancak yazamıyoruz. Mutlu dedi ki ‘Hepsi palavra ancak sen git söyle.’ Dedim ki ‘İstifa mı et’ diyeyim? O da ‘Vicdanen diyemem. Bu haber gelse biz koyamayız ancak Hürriyet koyacak kardeşim’ dedi. atv’nin açılış gecesiydi. Ben gittim, karısı yanındaydı. Yücel’e bunu anlattım. Dehşete kapıldı ve ‘Bana müsaade et’ diyerek karısını çağırdı. Çocukları da küçüktü. Onları da uyandırdı ve oturtup dedi ki ‘Bakın çocuklar Can ağabeyinizi doğduğunuzdan beri tanıyorsunuz. Benim hakkımda bunları bunları söyledi. Ben onursuz hiçbir iş yapmadım. Hiçbir yolsuzluğum yok, ancak buna da dayanamam. Babanız olarak size kötü bir miras bırakmamak için ben bu işi artık bırakacağım’ dedi. O arada bir ay kadar geçti.”

Doğan: Doğruysa şerefsiz

Ataklı’nın iddiasının ardından programa Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan bağlandı. İddiaların doğru olmadığının altını çizen Doğan, şöyle konuştu: “Can Ataklı, Hürriyet gazetesinin Zafer Mutlu’ya haber gönderdiğini ve Bahattin, Turizm Bakanlığı’ndan istifa etmezse elimizde 6 tane dosya olduğu ve bunu açıklayacağımızı söylüyor. Eğer Ertuğrul Özkök böyle bir şey söyledi ise dünyanın en büyük şerefsizi ve ahlaksızıdır. Böyle bir şey söyledi ise yarından itibaren hep beraber Türkiye’nin gözü önünde Ertuğrul Özkök’ü idam edelim. Ben de bu yayın grubunun sahibi olarak diyorum ki benim böyle bir şeyden haberim yok. Ancak eğer böyle bir şeyden haberim varsa veya böyle bir şey yapıldıysa, bunu yapanlar dünyanın en büyük ahlaksızıdırlar, dünyanın en büyük şerefsizidirler. Hiçbir patron böyle bir işe tenezzül etmez, ettirmez de. Bana göre Can Ataklı hezeyan halinde ve ne söylediğini bilmiyor. Ucuz kahraman geçinmek için orada birtakım şeyler söylüyor. Yarın Can Ataklı, Bahattin’i arasın, o kanala çıksın Ertuğrul da gelsin eğer Bahattin derse ki ‘beni Hürriyet gazetesi tehdit etti, eğer sen istifa etmezsen elimizde senin 6 tane dosyan var ve bunları yayınlarız’, o zaman tüm kabahatları ve suçluluğu kabul ediyorum. Şu haksızlığı yapmayın, Can Ataklı diyor ki ‘Hürriyet bana haber gönderdi, Zafer Mutlu da beni Bahattin’e gönderdi.’ O zaman Zafer Mutlu da ahlaksız. Eğer böyleyse birinci ahlaksız Ertuğrul. Ancak kesinlikle böyle olduklarını kabul etmiyorum. Bence Can Ataklı kendini heyecana kaptırdı ve bir hezeyan içerisinde ve yanlış yapıyor. Kendini kahraman zannediyor ancak kahraman felan değil mesleğe zarar veriyor.”

‘Belgesi olmaz’

Can Ataklı ise Aydın Doğan’ın bu sözlerinin üzerine, “Çok üzülerek dinledim Aydın Bey’i. Kendisi en eski medya patronudur. Hezeyan sözü beni çok üzdü. Kahraman olmak gibi bir niyetim de yoktu. Ben tanık olduğum şeyi anlattım. Aydın Bey’le ilgili bir şey de demedim. Meslek hayatımın son günü olabilir. Ertuğrul da mesaj atıp duruyor, ‘ben öyle bir şey söylemedim’ diye. Ben tanık olduklarımı, bana söylenenleri anlattım sadece. Böyle şeylerin belgesi de olmaz zaten” dedi.

Doğan: Ben deli miyim?

Bu sözler üzerine Aydın Doğan tekrar söze girdi: “Benim adımı vermedin ama benim sahibi olduğum gazetenin şantaj yaptığını söylüyorsun. Böyle bir şey olması mümkün mü? Ben deli miyim, nasıl böyle bir şey yapabilirim? Ya Can kafasında bir senaryo kurdu ya da bunu yapanlar dünyanın en büyük şerefsizleridir.”

‘Can karıştırıyor’

Bu tartışmalardan sonra canlı yayına Zafer Mutlu bağlandı: “Can sanırım bazı şeyleri karıştırıyor. Ben böyle bir şey hatırlamıyorum, böyle bir şey de olmadı. Bunu söylemek istiyorum. Polemiğe de girmek istemiyorum. Mantıklı da gelmiyor zaten hikaye. Aradan 15 yıl geçmiş Can karıştırıyor da olabilir.”

Haberin Devamı