Gazete Vatan Logo

İster sanal sürüş yap ister mutfak tasarla

360 derece oda ölçeğinde sanal gerçeklik deneyimi sunan HTC Vive, bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye’ye gelecek. HTC Türkiye, cihaz için yoğun talep alırken IKEA ve otomobil şirketleriyle tüketiciye hayallerindeki mutfak veya otomobili deneyimleme fırsatı sunuyor.

İster sanal sürüş yap ister mutfak tasarla

HTC, geçen yıl Portal, oyun platformu Steam’in yaratıcısı Valve ile HTC Vive’ı geliştirdi. Oyun dışında iletişim, seyahat, eğitim, sağlık, hatta alışveriş gibi alanlarda yeni ufuklar açması beklenen HTC Vive, dünyada 360 derece oda ölçeğinde sanal gerçeklik deneyimini mümkün hale getiren ilk ve tek cihaz olarak dikkat çekti. Aynı zamanda PC platformunda satışa sunulan ilk sanal gerçeklik gözlüğü olan HTC Vive ile hedef büyüten şirket, yeni destek programı Vive X ile sanal gerçeklik ekosisteminin büyümesine yardımcı olmak üzere girişimcilere 100 milyon dolalık yatırım, uzmanlık ve mentorluk sağlayacağını açıkladı.

Yoğun ilgi görüyor

HTC Vive, bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye’ye gelecek. HTC Türkiye Ülke Müdürü Canan Taşar, bilgisayar şirketlerinden ajanslara, bankalardan eğitim kurumlarına her sektörden ciddi talep aldıklarını söyledi. Taşar, “HTC sadece akıllı telefon üretmiyor, geleceğin teknolojilerine odaklandı. Sahip olduğu know how’u başka alanlarda da değerlendirmek istiyor. HTC Vive, bu bakış açısının ürünü” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’den ürüne çok talep geldiğini kaydeden Taşar, şöyle konuştu:: “Bilgisayar şirketleri, kreatif ajanslar, eğitim kurumları ve bankalardan da yoğun talep geliyor. Örnek çalışmalarımız da var. IKEA ile mutfak uygulamamız, otomobil şirketleriyle projelerimiz var. Türkiye’ye ürünü yılın üçüncü çeyreğinde getirmeyi planlıyoruz. Çok ciddi adetsel satış hedeflerimiz yok ama hayatı kolaylaştıran bir ürünle fark yaratacağız. Sektörlerden gelen ilgi markanın büyümesini kolaylaştıracak.”

HTC 10 satışa çıktı

CANAN Taşar ve Çağlar Güneş, HTC’nin yeni amiral gemisi HTC 10 hakkında da bilgi verdi. İki yöneticinin verdiği bilgilere göre; günlük hayatta her türlü çarpma, darbe ve çizilme ile başa çıkabilmek üzere tasarlanan HTC 10, 168 saatin üzerinde bir süre boyunca -20 derecelik dondurucu soğuktan 60 derecelik sıcaklığa kadar aşırı sıcaklık testlerinin yanı sıra 10 bini aşkın düşme, bükülme, çizilme ve paslanma testlerinden tam not aldı.

Under Armour ile işbirliği yaptı

Haberin Devamı

HTC’nin 2015 yılında global anlamda değişikliğe gittiğini ve 3-4 yeni alan belirlediğini anlatan Canan Taşar, bunlardan birinin moda markası Under Armour ile işbirliği olduğunu vurguladı. Taşar, şöyle devam etti: “HTC, Under Armour ile giyilebilir teknolojiler konusunda işbirliği yapıyor. Ağ bağlantılı ilk fitness sistemi UA HealthBox’ı geliştirdi. Uyku, hareket ve beslenmeyi ölçen ve takip eden UA HealthBox’ın tasarımını HTC gerçekleştirdi. ABD’de lansmanı yapıldı. Yeni ürünlerimiz de gelecek.” HTC Türkiye Pazarlama Müdürü Çağlar Güneş de ürünlerinin özellikleriyle rakiplerinden ayrıştığını anlattı.

Batı Avrupa’da satışta ilk 3’teyiz

CANAN Taşar, HTC Türkiye’nin Batı Avrupa bölgesinde satış anlamında 3’üncü sırada olduğunu söyledi. Türkiye’nin İngiltere ve Almanya’nın ardından geldiğini kaydeden Taşar, şöyle devam etti: “Türkiye’de yüzde 4-5 civarında bir pazar payımız var. Çok yüksek pazar payına ulaşmayı değil değil tüketiciyi iyi fiyata kaliteli ürünle buluşturmayı istiyoruz. Ancak pazar payımızı iki haneli rakamlara çıkarma hedefimiz var.”

Haberin Devamı