Gazete Vatan Logo

İstediğiniz yere taşıyabileceğiniz ev: Ecocapsule

İstediğiniz yere taşıyabileceğiniz ev: Ecocapsule

Değerli aktörlerimizden merhum Kemal Sunal'ın oynadığı Gülen Adam filminde gördüğümüz taşınabilir ev gerçek oldu. Ecocapsule adındaki proje ile evinizi istediğiniz yere taşıyabiliyorsunuz.

Birçoğumuzun ilk olarak en değerli sinema sanatçılarımızdan olan rahmetli Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı Gülen Adam filminde gördüğümüz taşınabilir ev aynı zamanda karavanlar ile de aslında yapılıyor.

Fakat Nice Architects tarafından tasarlanan ve çadır misali kullanılabilen bir ev olan Ecocapsule sizlere özgürlük getirmek için tasarlanmış.

İstediğiniz yere götürebileceğiniz gibi enerjisini de dahili yel değirmeni ve üzerindeki güneş panellerinden sağlayarak size kablo çekme masrafı gibi fazlalıklarla uğraştırmıyor. Daha sağlam ve daha büyük bir çadır mantığıyla düşünebileceğimiz bu kapsül, çift kişilik yatağa sahip olan ve karavan ve türevlerine göre genişçe olan bir ev olarak dikkat çekmekte. 8m2 olan toplam alanında gördüğünüz alanın yanı sıra yatağın baş tarafında ayrı olan bir banyosu da bulunuyor.

Su ihtiyacını da yağmur sularından depolayarak ve arıtarak karşılayan bu Ecocapsule, küçük römorklar ile de taşınabilmesiyle büyük ağır vasıtalara gerek duymadan aracınızın arkasına takarak götürebilmenize de olanak tanıyor.

Yatağın katlanmasıyla salon olarak da kullanabileceğiniz Ecocapsule'ü ofis olarak da dizayn edebilirsiniz. Yani o gün ihtiyacınız ne ise o şekile bürünebiliyor.

Ayrıca Ecocapsule 1.5 ton ağırlığında ve toplam 9744wh güç depolayabiliyor.

Proje 2016 yılında hayata geçirilmek isteniyor. Slovakya'da geliştirilen ürünün fiyatıysa henüz belli değil. (webtekno)

Haberin Devamı