Gazete Vatan Logo

İşte yeni yılın ürünleri

2010 yılına birçok teknolojik ürün damgasını vurdu, peki bizi 2011 yılında neler bekliyor?

IPhone 4, iPad başta olmak üzere akıllı cep telefonundan 3 boyutlu (3D) televizyonlara kadar birçok teknolojik ürünün damgasını vurduğu 2010 yılını geride bıraktık. 2011 yılında akıllı telefonların pazar payının yüzde 30’u aşması, 3D televizyonların ağırlığını iyice hissettirmesi, bilgisayarda ise tabletlerin yerini daha da güçlendirmesi bekleniyor. Sizler için dumanı üstünde tüten, en son teknoloji ürünlerini inceledik...

Yeni yılın en yeni en teknolojik ürünleriyle tanışın!

Nokia 7230 Vodafone ile Türkiye’de



VODAFONE, yeni yıla özel düzenlediği kampanya ile 3G uyumlu şık tasarımlı Nokia 7230’u faturalı Vodafone Cep Avantaj tarifeleri ile ayda sadece 18 TL’ye abonelerine sunuyor. Nokia 7230 ile 3G hızında internette dolaşabilir, tek tuşla e-postalara ve sosyal ağlara erişebilirsiniz. Kayan kapaklı şık tasarımlı Nokia 7230’un çektiği fotoğraflar ve videolar sosyal ağlara kolaylıkla yüklenebiliyor. 2.4 inç ekran, 3.2 MP kamera, 4x dijital zoom gibi özellikleri ile öne çıkan Nokia 7230, Ovi Chat ile anında mesajlaşma imkanı sunuyor.

Döner mercekli cep boyutunda video kamera



SAMSUNG, ‘doğrult ve çek’ video kamera serisine HMX-E10’u ekledi. Full HD çözünürlüklü yeni Samsung HMX-E10’ın öne çıkan özellikleri arasında kullanıcıların yaratıcılıklarını zenginleştiren ve hemen hemen her açıdan çekim yapabilme özelliği sunan çok yönlü, 270 derece dönebilen mercek yer alıyor. HMX-E10’un döner merceği kullanıcılara kamera arkasından çıkıp, çektikleri görüntülerde aileleri ya da arkadaşları ile aynı karede yer alabilmelerine olanak tanıyor. USB bağlantı özelliği kullanıcıların video kameralarını diledikleri bilgisayara doğrudan herhangi bir kablo ya da bağlantı kordonuna gerek kalmadan bağlamalarını sağlıyor. USB bağlantısı ayrıca pili şarj etmek için de kullanılabiliyor.

LG’den dünyanın ilk ve en hızlı çift çekirdekli akıllı telefonu



LG Electronics, dünyanın çift çekirdekli işlemcisine sahip ilk akıllı telefonu LG Optimus 2X’i tanıttı. LG Optimus 2X, daha güçlü multimedya özelliklerinin yanı sıra, üstün performanslı Tegra 2 işlemcisi ile daha hızlı, daha kesintisiz internet taraması ve uygulamaları sağlarken, kullanıcıların neredeyse hiç ekran gecikmesi olmaksızın birçok işi aynı anda yapmalarına imkan sağlıyor. LG Optimus 2X, harici ekranlarda içeriği tam HD kalitesine dönüştüren HDMI mirroring özelliğiyle, 1080p hızında HD video oynatma ve kayıt olanağı sunuyor. Üründe ön ve arka kameralar, artırılabilir microSD hafıza, mikro-USB girişi de bulunuyor. LG Optimus 2X, önümüzdeki ay Kore’de, daha sonra Avrupa ve Asya ülkelerinde satışa sunulacak.

En iyi fotoğrafı gözünüz kapalı çekin



YILDIZ Bilişim Grubu Şirketleri’nden MersaSistem distribütörlüğünde Türkiye pazarına sunulan Casio, yeni yılın ilk ürünü EX-S200’ü fotoğraf tutkunlarının beğenisine sunuyor. 14.9 mm’lik ince ve kaliteli yapısıyla bir kredi kartı boyutunda tasarlanan Casio Exilim EX-S200 ile fotoğraf tutkunları hiçbir anı kaçırmayacak. Kompakt gövdesinde gelişmiş birçok özelliği barındıran EX-S200’ün fotoğraf tutkunlarına ilk sürprizi Single Frame SR Zoom fonksiyonu. Single Frame SR Zoom, görüntü kalitesindeki azalmayı minimuma indirip, telefoto yeteneğini 1.5 katına çıkararak 6x optik zoom yapabiliyor.

Casio’ya özgü Exilim Engine 5.0 işlemcisiyle, 14.1 megapiksel yüksek çözünürlükte fotoğraf çekimini gerçekleştiren ürünün Premium Auto özelliği, gece çekimi dahil olmak üzere kapalı mekanlar dahi kullanıcının tek elle ve gözü kapalı en iyi kareyi keskin ve canlı renklerle çekmesine olanak tanıyor. Fiyatı KDV dahil 429 TL.

Minik dev Dell Inspiron Zino Media Markt’ta satışta



DELL yeni modeli Inspiron Zino HD ile temel bilgisayar işlemlerinin mini bir tasarımla yapılabilmesini sağlarken, HD kalitesinde video keyfine imkan sunuyor. Inspiron Zino HD geniş ürün yelpazesiyle evinizin her köşesine uyum sağlayacak şekilde kişiselleştirilebiliyor. 599 dolar+KDV’den başlayan fiyatlarla Media Markt mağazalarından satın alabileceğiniz ürün; ofis programları, e-posta kullanımı, müzik ve fotoğraf düzenlemesi gibi temel bilgisayar işlemleri için çok elverişli. Kırmızı, turuncu, pembe, mor, yeşil ve mavi renk alternatifleri olan, entegre HDMI portu ile TV veya projektöre bağlayabileceğiniz Zino HD ile sinema ve oyun keyfinizi katlayabilirsiniz.

Çift taraflı dokunmatik ekran Acer ICONIA’da



ACER yeni konsept ürünü çift ekranlı ICONIA’yı kullanıcıların beğenisine sunuyor. Üstteki ekranda bir web sitenize göz atarken alttakinde favori klasörünüzün içeriğini görüntüleyebilir veya üsttekinde video izlerken diğerinde multimedya kitaplığınıza bakabilirsiniz. Ultra ince ve dayanklı Gorilla Glass ile korunan ekranlar çizilmeye ve parmak izine karşı dayanklı, temizlemesi kolay...

Önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak olan ürünün fiyatı 1.599 dolar+KDV.

Mobee tablet pazarına iddialı girdi



MOBEE Nett Tablet 7”, KDV dahil 249 TL’lik fiyatıyla pazara iddialı girdi. Nett, 7 inç boyutunda ve 800x480 piksel çözünürlüğünde dokunmatik parlak LED ekrana sahip.
0.6 kg ağırlığındaki tablet, parlak piyano siyahı rengiyle dikkat çekiyor. Cihaz, işletim sistemi olarak Android 2.0 sürümünü kullanıyor. Nett ile zengin market uygulamalarından, değişik oyunlardan ve aplikasyonlardan (İBB trafik, Facebook vs. gibi) yararlanmak mümkün.

Haberin Devamı