Gazete Vatan Logo

İşte yeni havalimanının adı ve maliyeti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninde konuştu

Başbakan'ın konuşmasından satır başları;

Bu bölgeyi kardeşlik diyarı yapmaya var mısınız? 400 milyonluk ihracat yapıyor Hakkari. Burayı daha da geliştirmeye var mısınız? Bu havalimanına öyle bir ad verelim ki, Kürtler de Araplar da "İşte bizim liderimiz" desin. Kürt kardeşlerim, yiğit bacılarımız birlik mesajı için, "Kudüs Türklerindir, Kürtlerindir, Araplarındır" demek için bu havalimanına "Selahaddin Eyyübi" adını vermek istiyoruz.

* Hakkarili, Yüksekovalı, Şemdinlili, Anadolulu yiğitler, bütün Türkiye sana söz veriyor Selahaddin Eyyübi! Sen nasıl Ortadoğu'yu kardeş kıldıysan biz de kardeş kılacağız. "Kudüs, İsrail'in değil Müslümanlarındır" diyoruz.

102 trilyonluk yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari Yüksekova'da açılan Selahaddin Eyyubi Havaalanı açılışında tarihi bir konuşma yaptı. Erdoğan, havalimanının maliyetinin 102 trilyon olduğunu söyledi ve kardeşlik mesajları verdi. "Bizde ayrım yok" diyen Cumhurbaşkanı, "Bizde ayrım yok. Türkü, Kürdü, Arap'ı, Boşnak'ı, Laz'ı, Çerkez'i hepsi aynı. Kim Allah'a daha yakınsa bize de yakındır" şeklinde konuştu. Erdoğan şunları söyledi;

Haberin Devamı

* Bu havalimanının açılışı 2 yıl gecikti. Biz herkese karşı "Bu bitecek, Hakkarili kardeşlerimiz insanca yaşamanın mutluluğuna erecek" dedik. Neymiş? Bu havalimanına askeri uçak gelecekmiş. Yüksekova'nın hemen yanında havalimanı yaptık. Yüksekova merkeze 5 km, Hakkari merkeze 65 km. Hakkarili kardeşlerim buradan ülkemizin her yerine rahatça gidecekler, dünyanın her yerine gidebilecekler. Ayrıca Hakkarili uçağa binecek 1.5 saatte evine gidecek. Yüksekovalıysa da 5 dakikada evinde olacak inince. Bunu benim Hakkarili kardeşimden niye esirgediler? Kardeşlerim bunlar benim Kürt kardeşimi sevmiyor. Biz Kürt kardeşimizi Kürt olduğu için sevmiyoruz, Allah için seviyoruz. Bizde ayrım yok. Türkü, Kürdü, Arap'ı, Boşnak'ı, Laz'ı, Çerkez'i hepsi aynı. Kim Allah'a daha yakınsa bize de yakındır. Birileri Zerdüşt'tür. Onlarla da benim işim yok. Bu imkan, bu kolaylık dururken havalimanı inşaatını engellemeye çalışmak Hakkarili'ye ihanettir. Burada hastane yaptık. Yüksekova'da hastane yaptık. Açılışlarına geldik. O açılışa kimseyi göndermediler. Engellediler. O hastaneden kimler istifade ediyor? Benim Kürt kardeşim istifade etmiyor mu? Bazılarında ayrımcılık var. Biz oyunu bozduk.

Haberin Devamı

* Artık Hakkari dünyayla ve Türkiye ile bütünleşti. Burada üniversiteyi biz yaptık, bunlar camlarını kırdı. Yavrularımızın eğitim görüp yetişmesini niye istemiyorlar? Eğitimli olurlarsa doğruyu görürler de o yüzden. Eğitim için başka yere gidenler de 1-2 saatte evinde olacak. Bayram için, ziyaret için Hakkarili kardeşlerim buraya gelecek. Bundan güzel bir hizmet olabilir mi? Bu havalimanının maliyeti 102 trilyon. Yılda 1 milyon yolcu kapasitesine sahip. Yaptığımız hizmetten çevremizdeki komşu ülkeler de faydalanacak. Şırnak Havalimanı'nı da açmıştık. Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep Havalimanları Suriye'ye de hizmet veriyor. Havalimanımızın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bu havalimanının ülkemize kazandırılmasında emeği geçen tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Mimarından, mühendisine, işçisine kadar herkesi tebrik ediyorum. Buranın yapımı çok çileli oldu. "Bitireceğiz" dedik bitti. Bugün Cumhurbaşkanı olarak ilk kez geliyorum, Başbakan olarak beş kez geldim. Üniversite kurduk. 12 yeni sağlık ocağını faaliyete geçirdik. Şemdinli'ye 50 yataklı bir hastane ve ağız-diş sağlığı merkezi açıyoruz. Bugün Hakkari'de 73 km bölünmüş yol var. Örgüte rağmen, işçileri kaçırmalarına rağmen yapıldı. Onlar sadece tehdit etmeyi bilirler. Çözüm sürecini başlattık.

Haberin Devamı