Gazete Vatan Logo

İşte yeni FETÖ yönetimi!

Darbe sonrası büyük oranda deşifre olan FETÖ, üst yönetimini ve yurt dışı yapılanmasını revize etti. Fethullah Gülen’den sonra gelen Mustafa Özcan’ın başkanlığında 14 kişiden oluşan üst yönetim 11 kişiye indirildi

İşte yeni FETÖ yönetimi!

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) üst yönetimi ve yurt dışı yapılanması deşifre olunca, örgüt bu isimleri revize etti ve 14 kişiden oluşan yönetimi 11 kişiye indirdi. Örgüt içerisinde “Türkiye imamı” olarak bilinen Mustafa Özcan’ın başkanlığındaki revize edilen üst yönetime, Naci Tosun, Reşit Haylamaz, Mustafa Yeşil, Sadık Kesmeci, İrfan Yılmaz gibi isimler eklendi.

‘Baş yüceler şurası’

Üst yönetimde yer alan ve kamuoyunda “baş yüceler şurası” olarak bilinen bu isimler şöyle; Mustafa Özcan, İsmet Aksoy, Naci Tosun, Şerif Ali Tekalan, İrfan Yılmaz, Reşit Haylamaz, Abdullah Aymaz, Mehmet Erdoğan Tüzün, Mehmet Ali Şengül, Mustafa Yeşil, Sadık Kesmeci. Üst yönetimdeki isimler, 2014 yılında Türkiye’den ayrılarak yurt dışında yaşamaya başlarken, bu kişilerin halihazırda hangi ülkede oldukları bilinmiyor. 2007 yılında Balkan ülkelerinde FETÖ’ye bağlı okulların sorumluluğunu üstlenen Mustafa Özcan’ın şu an hangi ülkede yaşadığı bilinmiyor.

Vatandaşlık aldılar

Yurt dışında yaşayan terör örgütü üst yönetiminde yer alan isimlerden ikisinin yabancı ülkelerden vatandaşlık hakkı kazandığı ortaya çıktı. Naci Tosun’un, Türk vatandaşlığından çıkarak Güney Afrika Cumhuriyeti vatandaşlığına geçerken, Mustafa Yeşil’in ise Türk vatandaşlığının yanında İngiltere ve Kuzey İrlanda vatandaşlığı da bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Avrupa sorumlusu Aymaz

FETÖ’nün Avrupa sorumlusunun, aynı zamanda üst yönetimde de bulunan Abdullah Aymaz olduğu belirtilirken, Süleyman Tiftik’in Batı Avrupa sorumlusu, Naci Güven’in ise yardımcısı olduğu öğrenildi. “Terörden arananlar” listesinde kırmızı kategoride yer alan Abdullah Aymaz, örgütün Almanya’da faaliyet gösteren örgütün üst düzey mensupları arasında yer alıyor ve Aymaz’ın hangi ülkede yaşadığı bilinmiyor. 30 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren FETÖ’nün Almanya sorumlusunun Hayrettin Özkul, İngiltere sorumlusunun Adnan Azak, Fransa sorumlusunun Hüseyin Karakuş, Belçika sorumlusunun Davut Yalçın olduğu kaydedildi.

Afrika’da 20 ülkedeler

Afrika ülkelerinde faaliyetlerini sürdüren FETÖ’nün, 20 Afrika ülkesinde sorumlusu bulunuyor. Mısır - Orhan Keskin, Libya - Nurettin Kaya, Tunus - Ali Kökten, Cezayir - Hamit Olgun. FETÖ, Malezya, Singapur, Tayvan, Hong Kong, Vietnam, Filipinler, Endonezya, Laos, Papua Yeni Gine ve Avustralya’da da var.

Haberin Devamı

‘İsrail imamı’ Uşak’ta 2 numara

20 Asya ülkesinde de etkin bir şekilde faaliyetlerini yürüten FETÖ’nün İsrail sorumlusunun Harun Tokak, Suudi Arabistan sorumlusunun Mevlüt Boztaş, Japonya sorumlusunun Mustafa Arslan, Çin sorumlusunun Levent Oğuz, Pakistan sorumlusunun Ünal Toşur olduğu öğrenildi. “Terörden arananlar” listesinde yeşil kategoride bulunan sözde “İsrail imamı” Harun Tokak, Uşak’taki soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede “iki numaralı” şüpheli.

ABD sorumlusu Büyükçelebi

FETÖ’nün Güney Amerika’daki yapılanmasındaki sorumluları şunlar: Kolombiya - Yunus Yaman, Venezuela - Eyyup Mahmut Günel, Brezilya - Hamdullah Bayram Öztürk, Şili - Sadi Şen, Arjantin - Mustafa Eker. Kuzey Amerika’da ABD - İsmail Büyükçelebi, Kanada - İsmail Nazlı, Meksika - Osman Karaca, Dominik Cumhuriyeti - Mehmet Ünalan. “Terörden arananlar” listesinde kırmızı kategoride bulunan İsmail Büyükçelebi’nin, 1997’de Çin sorumlusu olduğu, 2010’da ABD görevi verildiği belirlendi.

Haberin Devamı