Gazete Vatan Logo

İşte Windows Phone’un kaderi!

Microsoft’un yayınladığı son bilgilerle Windows Phone’un kaderi belli etti. Telefonun geleceği ise pek parlak görülmüyor. İşte Windows Phone’un geleceği haberimizde.

İşte Windows Phone’un kaderi!

Windows Phone ile istediği başarıyı bir türlü yakalayamayan Microsoft’un mobil işletim sisteminden umudu kestiği bir süredir biliniyor. Son dönemde gelen haberlerde şirketin telefon alanındaki yatırımlarını keseceği söyleniyordu. Ancak bugüne kadar bu iddialar resmileşmemişti. Bugün ise yayınlanan resmi belgeler ile birlikte bu durum resmiyet kazandı.

Her mali çeyreğin sonunda olduğu gibi bu çeyreğin sonunda da gelecek planlarını açıklayan Microsoft, bu planlar arasında Windows Phone’a yer vermedi. Mali raporları inceleyen DrWindowsPhone, şirketin gelecek yatırımları arasında mobil işletim sistemine hiç yer vermediğini fark etti. Microsoft CEO’sunun geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama şirketin bu alandan tam olarak vazgeçmediğini düşündürmüştü. Ancak bugün yayınlanan belgeler bunun doğru olmadığını ve mobil işletim sistemi için yolun sonuna gelindiğini gösteriyor.