Gazete Vatan Logo

İşte Uzan'ın 256 milyarlık Ferrari'sinin yeni lady'si

TMSF'nin dün satışa çıkardığı Uzanlar'a ait 19 araç 2 saat içinde kapışıldı. Satıştan toplam 2.1 trilyon liralık gelir elde edildi. Ünlü gece kulübü Reina'nın patronu Mehmet Koçaslan Uzan'ın samanlıktan çıkan Ferrarisi'ni eşi Müge Hanım için satın aldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Uzan Grubu'na ait araçları dün satışa çıkardı. Fargo İş Merkezi'nde yapılan açık artırmada 100'ün üzerinde bayrak Uzanlar'ın araçlarının yeni sahibi olmak için büyük bir savaş verdi. BMW'den Ferrari'ye, Mercedes'ten Hummer'a kadar lüks araçların da aralarında bulunduğu 19 araç, tam iki saat içinde satıldı. Elde edilen gelir ise 2 trilyon 184 milyar liraydı.

Ferrari için 5'er milyar
Hakan Uzan'a ait Aston Martin'in satışa sunulduğu an açık artırmanın en sakin dakikalarından biriydi. 180 milyar lirayla listenin en pahalı araçlarından biri olan Aston Martin, dördüncü hamlede 8 numaralı bayrak sahibinin oldu. En büyük bayrak savaşı ise Cem Uzan'ın GOL Plakalı Ferrasi'nde yaşandı. 180 milyardan başlayan açık artırmada bir anda bayraklar havada uçuştu. Diğer araçlarda artırımlar birer milyar şeklinde olurken Ferrari'de artırımlar 5'er 5'er yapıldı ve fiyat bir anda 230'a çıktı.

Yoksa Uzanlar mı aldı?
Üç numaralı bayrak, dokuz numaralı bayrak derken, galip gelen 3 numaralı bayrak oldu. Yaşanan kıran kırana mücadelenin ardından Ferrari 550 Maranello, Müge Koçaslan adına açık artırmaya katılan Mehmet Işık'ta kaldı. Ferrari'nin bu kadar yüksek bir fiyata satılması açık artırmaya katılanlar arasında 'Bu araba bu kadar yüksek fiyata nasıl satılır? Bunu alan yine Uzanlar' fısıltılarına bile neden oldu.

Zırhlı araç satılmadı
TMSF daha önce Uzanlar'a ait 20 aracın satılacağını açıklamıştı. Ancak satış öncesi 2001 model Mercedes S600L zırhlı aracın, İhale Kurulu tarafından kamu menfaati göz önünde bulundurularak satıştan çekildiği duyuruldu. 150 milyar lira muhammen bedelle satışa çıkarılması planlanan zırhlı aracın, piyasa değerinin aslında 250-300 milyar lira olduğu belirtiliyor. Araç, muhammen bedeli tekrar tespit edildikten sonra açık artırmaya çıkarılacak. Güneş Taner'in oğlunun düğününde plakası Uzan'ın korumaları tarafından gizlenen Mercedes S 320 de satışa çıkarılan araçlar arasında yer almadı.

Koruma aracına 23.5 milyar
1997 model Renault 12 8 milyar 300 milyar lirayla açık artırmada en düşük fiyata satılan araç oldu. Hakan ve Cem Uzan'ın korumalarıyla hizmetlilerinin kullandığı diğer araçların fiyatları ise 23.5 milyara kadar çıktı. Hakan Uzan'ın korumalarının kullandığı ve 7.5 milyara satışa çıkan Ford Mondeo 23.5 milyar liraya satılırken, hizmetlilerin kullandığı Renault 19 Europa 9.6 milyara, Renault 12 TSW 8.6 milyara satıldı. 1997 model Renault 12 TSW ise 8.3 milyara alıcı buldu.

Mercedes CL 500'ün Ankara'da serbest ticaretle uğraşan yeni sahibi Muharrem Kılıç ise "Ödeyeceğim 225 milyarın çok olduğunu düşünmüyorum. Uzanlar bu arabanın hayrını görmedi, inşallah biz görürüz" diyordu. Aston Martin'i alırken 35 milyar fazla saydığını söyleyen Galerici Mehmet Ak devlete katkısının olduğunu anlatıyordu. Mercedes E500'e ise tekstil işiyle uğraşan Mehmet Küçükkalfa isimli işadamı 181 milyar lira saydı.

Açık artırmadan notlar
* Açık artırmaya galericiler akın etti.

* Listenin en pahalı aracı 2003 model BMW 7.60Li'ye tam 23 talip çıktı.

* 100'ün üzerinde kişi bayrak almak için kuyruğa girdi.

* Açık artırmayı TMSF avukatlarından Mehmet Pozantoğlu yönetti.

* Açık artırmayı, 'birşey kaçırırım' endişesi ile kimse terk etmedi. Aldığı arabaya bakmak için bir iki dakikalığına çıkanlar yerine alelacele döndü.

* Birkaç kişi dışında kime sorsanız, herkes arabayı ya arkadaşı için ya da ismini açıklamadığı patronu için alıyordu. Hem araçların çok lüks ve pahalı olması üstüne üstlük bu araçların Uzan Ailesi'ne ait olması alıcıların isimlerini sır gibi saklamasına neden oldu.

Haberin Devamı