Gazete Vatan Logo

İşte ünlüleri milyon $'lık adaları

Artık lüks bir yazlık sahibi olmak Hollywood ünlülerini tatmin etmiyor. Onlar artık milyonlarca dolara kendi adalarını satın alıyor

DEĞERİNİ 120’YE KATLADI

Virgin Grubu’nun sahibi Richard Branson, Karayipler’deki Necker Adası’nı 1970’li yıllarda 500 bin dolara satın aldı. Bugün adanın değeri 60 milyon dolar! Ada bu haline gelene kadar birçok operasyondan geçti. Kayalıklar patlatıldı, kıyıya mercan taşındı ve deniz suyunu kullanıma hazır hale getiren bir desalinasyon istasyonu kuruldu. Branson kendisi adada olmadığı zamanlarda buradan para kazanmanın yolunu da buldu. Adadaki 10 odalık ana bina ve 5 küçük ev, isteyenlere kiralanıyor. İki kişinin burada bir hafta kalması 24 bin dolar!





Onassis ailesinin tek varisi adayı satmak istiyor

Ünlü armatör Aristote Onassis, Yunanistan açıklarındaki Skorpios Adası’nı Jacqueline Kennedy ile olan ilişkisini gizleyebilmek için satın almıştı. 1968 yılında çift burada evlendi. Ancak Onassis’in oğlunun bir uçak kazasında ölmesinin ardından aile buradan ayrıldı. Ailenin bugünkü tek üyesi olan Athina Onassis’e miras kalan ada artık kullanılmıyor. Athina, adayı 308 milyon dolara satabileceğini söyledi. Madonna ilgileniyor.






“Baba” Brando’nun adasına otel yapılıyor

“Baba” filmleriyle tanınan Amerikalı aktör Marlon Brando, 1965 yılında Tahiti’de çektiği bir film sırasında yerli bir kadına aşık oldu. Sonra da 585 hektarlık Tetiaroa Adası’nı 280 bin dolara 99 yıllığına kiraladı. 1995 yılında kızı Cheyanne burada intihar edince adadan ayrıldı. Brando 2004 yılında öldüğünde de oğlu, adaya “The Brando” isminde bir ekolojik otel inşa edeceğini açıkladı. Otel 2009 yılında açılacak.


Kariyerinin 20’nci yılını kutlamak için satın aldı

Nicholas Cage Bahamalar’daki adayı kariyerinin 20’nci yılında satın aldı. Adanın parasını California’daki evinin satışından eline geçen 3 milyon dolarla ödedi. Bahamalar’da Johnny Depp’e komşu olan Cage, 17 hektarlık adayı nasıl değerlendireceğine karar vermedi.


Bakir haliyle kullanıyorlar

Johnny Depp, “Karayip Korsanları” serisinin ilk filminden kazandığı parayla kendine Bahamalar’daki bu adayı aldı. Little Hall’s Pond Cay isimli adacık 2 hektar ve 6 ayrı doğal plajı var. Depp ve segilisi Vanesa Paradis buraya yalnızca bir elektrik santrali inşa etti. Şimdilik havlularını serip adada güneşlenmekle yetiniyorlar. Adanın 3.6 milyon dolar değerinde olduğu düşünülüyor.



Haberin Devamı