Gazete Vatan Logo

İşte Türkiye farkı!

Zeytin Dalı Harekatı’nın 58’inci gününde ele geçirilen Afrin kent merkezinde tek bir bina bile yıkılmadı, dini ve tarihi eserlere zarar verilmedi. Oysa Halep, Rakka ve Musul, yapılan operasyonlarla adeta harabeye çevrilmişti

İşte Türkiye farkı!

Önceki gün TSK ve ÖSO’nun kent merkezine girdiği Afrin’den gelen fotoğraf ve görüntülerde, çok çarpıcı bir detay vardı. YPG’li teröristlerin yaktığı araçlar dışında şehrin üstünde tek bir duman tütmüyordu, bir tek yıkık bina bile göze çarpmıyordu. İşte bu görüntü Türkiye’nin farkını açıkça ortaya koydu. Zira, daha önce gerek ABD ordusunun desteğiyle yapılan Musul ve Rakka operasyonunda, gerekse Rusya ve Suriye’nin bomba yağdırdığı Halep’te taş üstünde taş kalmamış, şehirler yerle bir olmuştu.

‘Çok hassas davrandık’

Dün, İngiltere’nin SKY News televizyonunda Zeytin Dalı Harekatı’nı değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bu noktaya dikkat çekti: Şimdi Afrin bölgesinde istikrarı sağlama aşamasına geldik. Önümüzdeki haftalarda buna odaklanacağız. Elbette güvenlik güçlerimiz şimdilik bölgede kalarak şehrin ve yerel halkın tamamen güvende olduğundan emin olacak. Bazı müttefiklerimiz ve siyasi yorumcular sivil kayıplar hakkında endişelerini ifade etmişlerdi. Biz çok dikkatli davrandık ve sivil kayıpları engelledik. Hava saldırıları konusunda çok dikkatli davrandık. Burada hassas bombalar kullanıldı. TSK ve ÖSO sivil kayıpların yaşanmaması ve tarihi ve dini mekanların zarar görmemesi için çok dikkatli davrandı. Fotoğraflara bakarsanız şehirlerin hiç zarar görmediğini fark edeceksiniz. Rakka ve Musul gibi yerlerle Afrin arasındaki farkı açıkça görebilirsiniz.

Haberin Devamı