Gazete Vatan Logo

İşte Türk Hava Yolları'nın 300. uçağı!

THY'nin filosuna kattığı 300. uçağına GE'nin CF6 motorları güç veriyor. GE Havacılık'ın Türkiye'deki mühendis ekibi, diğer GE Küresel Mühendislik Merkezleri ile birlikte çalışarak CF6 motorlarının üretimi, bakımı, onarımı ve geliştirilmesi alanlarında kilit bir rol oynuyor.

İşte Türk Hava Yolları'nın 300. uçağı!

Türk Hava Yolları’na son teslim edilen ve CF6 motorlarının güç verdiği A330-300 modeli uçak filosunu toplam 300 uçağa çıkartıyor.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, " Türk Hava Yolları için çok önemli bir kilometretaşı olan 300. uçağımızın teslimi, filomuza ve uçuş ağımıza yaptığımız stratejik yatırımın önemli bir göstergesi" diye konuştu ve şunları ekledi: "GE'nin 300. uçağımıza güç veren CF6 motorları, Türk Hava Yolları'nın A330 uçak filosunda son derece iyi bir performans gösteriyor. Üstün teknolojiye sahip ürünleri ve desteği sayesinde GE, Türk Hava Yolları’nın değerli bir iş ortağıdır".

GE Havacılık’ın Türk Hava Yolları'nın genişleyen filosunda önemli bir rol oynamaktan ve 300. uçağına güç vermekten dolayı gurur duyduklarını belirten GE Havacılık Türkiye Genel Müdürü İ. Sami Özdemir, "GE olarak uzun yıllardır Türkiye'de yerel inovasyonu, üretimi ve Ar-Ge çalışmalarını destekliyoruz. Türkiye'de havacılık endüstrinin gelişimine katkıda bulunma taahhüdümüzde kararlılığımız devam ediyor" dedi.

GE'nin CF6 motorları endüstri genelinde en çok kullanılan ve en güvenilir motorlar arasında yer alıyor. Motor ailesi, dünya genelinde 250'ye yakın operatör ve 410 milyonu aşkın uçuş saati ile 40 yıldan uzun bir süredir benzersiz bir güvenilirlik rekorunu elinde bulunduruyor. Airbus A330 tipi uçaklara şimdiye kadar 640'tan fazla CF6-80E1 motoru teslim edildi.

CF6 motoru Türkiye ile güçlü bağlara sahip. Gebze’de yer alan ve 400 Türk mühendisimizin çalıştığı GE Türkiye Teknoloji Merkezi, CF6 motorlarına mühendislik desteği sağlıyor. GE Havacılık'ın Türkiye'deki mühendis ekibi, diğer GE Küresel Mühendislik Merkezleri ile birlikte çalışarak CF6 motorlarının üretimi, bakımı, onarımı ve geliştirilmesi alanlarında kilit bir rol oynuyor.

GE ve TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) ortak girişimi olan Tusaş Motor Sanayi A.Ş. (TEI)’de ise CF6 motor grubu için 40 farklı parça üretiliyor ve genel makine ve fabrikasyon parçaların yaklaşık yüzde 15'i imal ediliyor.

Haberin Devamı