Gazete Vatan Logo

İşte TSK’nın Süleyman Şah planı!

Uçaklar iki, tanklar 30 dakikada vuracak..

İşte TSK’nın Süleyman Şah planı!

TSK, IŞİD’in adım adım yaklaştığı Süleyman Şah Saygı Karakolu’na bir saldırı durumunda acil müdahale planını hazırladı. İşte planın detayları.

Askeri kaynaklara göre Suriye’de bulunan Süleyman Şah Saygı Karakolu’nda nöbet tutan bordo berelilerden bilgi gelir gelmez, daha önce belirlenen koordinatlar Fırtına Obüsleri tarafından dövülecek. 40 kilometre atış menziline sahip obüsler, IŞİD’in karakola ilerleyebileceği güzergahları baskı altında tutacak.

Savaşan şahinler devrede

Fırtına obüsleri vururken Saygı Karakolu üzerinde 24 saat uçuş yapan İHA’lardan da görüntüler haraket merkezine anında ulaşmaya başlayacak. Bu bilgiler ise ‘müdahale emrini’nin gelmesiyle Malatya Erhaç Havaüssü’nden havalanan F-16’lara bildirilecek. F-16’larn havalanmasından sonra 2 dakika içinde karakola ulaşması planlanıyor. Bu planlamaya göre savaşan şahinler nokta vuruşlarla IŞİD’in karakola yaklaşmasını engelleyecek.

Takviye güçler hazır kıta

Planın harekete geçmesiyle birlikte sınırda hazır bekleyen helikopterler devreye girecek. Skorsky ve Kobra helikopter hemen bölgeye intikal edecek. Kobralar tespit edilen bölgeleri ateş altına alırken, Skorsky’lerle taşınan özel birlikler ise takviye kuvvet olarak bölgedeki stratejik noktalara indirilecek. Bu birliklerin bölgeye ulaşması gereken sürenin ise 20 dakika olduğu vurgulanıyor. Havadan destek sağlanırken karadan da takviye birlikler sınırı geçecek ve karakol istikametinde ilerleyecek. Tankların ateş hattına ulaşma süresi ise yarım saat olarak tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

ATEŞ SERBEST!

Bölgede gerginlik tırmanırken TSK, ‘Ateş Serbest 2014’ tatbikatıyla adeta gövde gösterisi yaptı. Kara Kuvvetleri Komutanlığının ateş gücünün gösterildiği Ateş Serbest - 2014 faaliyetinde komutanlığın envanterine yeni giren Atak Taarruz Helikopteri, Milli Piyade Tüfeği (MPT-76), Fırtına Obüsü gibi milli imkanlarla üretilen silahlar da kullanıldı. Tatbikatın tarihi son anda belli olan “seçkin gözlemci günü” Polatlı’daki General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Alanı’nda yapıldı.

Komutanlar tam kadro
Tatbikata Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, tüm kuvvet komutanları, ordu komutanları, sınıf okullarında eğitim gören kursiyer subay ve astsubaylar ile gaziler katıldı.

Haberin Devamı