Gazete Vatan Logo

İşte TEV’in, 56 üstün başarılı öğrencisi

Türkiye Eğitim Vakfı bu yılki üstün başarı bursunu almaya hak kazanan 56 öğrencisini tanıttı. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, en büyük sermayenin gençler olduğunu vurguladı

İşte TEV’in, 56 üstün başarılı öğrencisi

TEV’in kurulduğu 1967 yılından bu yana bunun için çalıştıklarına vurgu yapan Ömer M. Koç, “TEV üstün başarı bursumuzla öğrencileri desteklemeye çalışıyoruz. Üstün başarı bursu alan öğrencilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkenin iyi yerlerinde vatanlarına hizmet edeceklerine inanıyorum. Türkiye’nin aydınlık yarınları için çalışıyoruz” dedi.

Koç, üstün başarılı öğrencileri tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, TEV diğer çalışmaları hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti, “Bu yıl İzmir ve Trabzon’dan sonra Ankara’da da bir kız öğrenci yurdu açtık. Kız öğrencilere fırsat eşitliği sunacak bir kız öğrenci yurdunu memleketimize daha kazandırdık. Bağışçılarımızın vasiyeti üzerine iki sağlık meslek lisesi açtık. Bunlar Bursa’daki TEV Hayri Tokaman Meslek Lisesi ve İstanbul’daki Ezer Gülen Kıray Anadolu Lisesi. Gençlerimize bugüne kadar yurt içinde 223 bin 600, yurt dışında ise bin 665 burs imkanı sağladık. 208 öğrencimizle birlikte bu yılki eğitim öğretim döneminde 2 milyon 163 bin lira burs ödemesi yapılmış olacak.”

Haberin Devamı

‘Annemi kaybettim, dik durmayı öğrendim’

Törende konuşma yapan Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Cansın Coşkunyürek, kanser olan annesini yakın zamanda kaybettiğini anlattı. Zorluklardan edindiği en büyük tecrübenin insanların kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesi olduğunu vurgulayan Coşkunyürek, gençleri ayakları üzerinde durma konusunda hayata hazırlayan ve destek sunan TEV’e teşekkür ederek, uzman bir psikolog olmak istediğini belirtti.