Gazete Vatan Logo

İşte ‘süper hakimler’

‘Torba yasanın’ yürürlüğe girmesiyle kurulan ve ‘arama, el koyma, tutuklama ve takipsizlik’ kararlarını inceleyecek olan ‘Sulh Ceza Hakimliği’ne atanan 6 isim belli oldu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ‘Birinci bölge adli yargı hakimlerinin yetkilerinin belirlenmesine ilişkin’ kararını açıkladı. Yeni görevlendirmeler yapan HSYK, ‘torba yasa’yla getirilen tüm arama, el koyma, tutuklama, soruşturmalarda takipsizlik kararlarına yapılan itirazlara bakacak olan sulh ceza hakimlerini de belirledi Yasaya göre ‘hakimler’ tüm arama, el koyma ve tutuklama taleplerine bakacak. Takipsizlik kararlarına itirazlara da Ağır Ceza yerine bu hakimler bakıp soruşturmalara müdahale edebilecek.

‘Tanıdık’ isimler atandı

istanbul Adalet Sarayı’nda 6 Sulh Ceza Hakimliği kuruldu. Görev yapacak hakimler şöyle: Bekir Altun 1. Sulh, 17 Aralık soruşturmasında tutuklanan eski Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın tahliyesini karar veren, ‘dini değerleri aşağıladığı’ gerekçesiyle de Fazıl Say’a 10 hapis cezasına çarptıran Hulusi Pur 2. Sulh, işadamı Rıza Sarraf ve eski bakanların çocuklarını tahliye eden İslam Çiçek 3. Sulh, Süleyman Aslan’ın malvarlığına konulan tedbir kararını kaldıran, Sevan Nişanyan’a 13 ay hapis cezası veren Recep Uyanık 4. Sulh, Facebook’ta Hz. Muhammed’e hakaret ettiği iddia edilen Abdulkerim U.’yu 6 ay hapis cezasına çarptıran Cevdet Özcan 5. Sulh, ve Fevzi Keleş de 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne atandı.

Haberin Devamı

Özel yetkiliden ‘asliye’ye

Aziz Yıldırım’ın infazının ertelenmesi kararına şerh koyan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Mehmet Uğurlu, Poyrazköy davasına da bakan eski özel yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, Balyoz davasına bakan eski özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakim Aytekin Özanlı asliye ceza mahkemelerine atandı. Eski özel yetkili hakimler Nalan Can çocuk, Davut Bedir ve Mehmet Uğurlu asliye, Menekşe Uyar da iş mahkemesinde görevlendirildi. Hakim Oktay Kuban da, 9. Tüketici Mahkemesi’ne atandı. Ergenekon hakimiykenTrabzon’a atanan hakim Sedat Sami Haşıloğlu da Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne Asliye Ceza Hakimi olarak görevlendirildi.

Haberin Devamı