Gazete Vatan Logo

İşte son dönemin en popüler cep telefonları

Cep’te dokunmatik konuşmayı sevdik, sıra ‘yüz yüze’ muhabbette

Küresel kriz her sektörü olduğu gibi teknoloji dünyasını da etkiledi. Hem dünyada hem Türkiye’de teknolojik ürünlerin satışlarında gerileme yaşanıyor. Ancak üreticiler, cep telefonundan bilgisayara, hafıza kartından kameraya her üründe birbiri ardına yenilikleri pazara sunarak tüketicinin ilgisini canlı tutmayı başarıyor. Bu anlamda son dönemde cep telefonlarında da önemli gelişmeler yaşanıyor. Kriz yüzünden satışların yüzde 40 daraldığı Türkiye’de şu sıralar en gözde ürünler birbiri ardına pazara giren dokunmatik ekranlı telefonlar... Mart ayından sonra ise 3G’ye uyumlu telefonlar atağa geçecek gibi görünüyor. İşte pazardaki en son ürünler...

Eğlence ve ofis Toshiba Portègè G810’da birleşti

TOSHIBA, Portègè G810’u Türkiye’de geçen ay satışa sundu. G810 ile ofisiniz ya da dostlarınızla iletişimde kalın internette gezinin, fotoğraf ya da video paylaşın ya da gitmek istediğiniz yere nasıl ulaşmanız gerektiğini kontrol edin. Portègè G810, profesyoneller için ideal bir telefon. Windows Mobile yazılımı ile tüm Microsoft Office Mobile uygulamalarına erişebilir ve e-mail’lerinizi kontrol edip yanıtlayabilirsiniz. Yerleşik GPS ve A-GPS fonksiyonları ile sadece saniyeler içinde gitmek istediğiniz yerin lokasyonunu harita üzerinden bulma imkanı tanıyor. G810, Multimedya A.Ş. güvencesiyle satışa sunuluyor.

Nokia 5800 XpressMusic 6 bin şarkıyı saklıyor

NOKIA, dokunmatik ekranlı ilk müzik cihazı Nokia 5800 XpressMusic’i bu ay Türk tüketicisinin beğenisine sundu. 5800 XpressMusic; grafik ekolayzır, 6 bine yakın şarkı saklayabilen 8 GB hafıza, tüm dijital müzik formatlarını destekleme ve 3.5 mm hoparlör çıkışı gibi özellikleri ile müzik keyfini artırıyor.

Dokunmatik teknolojisinin etkili biçimde kullanıldığı ekranından Rehber Menüsü (Contacts Bar), Medya Menüsü (Media Bar), takvim, tercihler ve saat gibi içeriklere kolayca erişilebiliyor. Nokia 5800 XpressMusic, alfanümerik tuş takımı, sanal bilgisayar tarzında QWERTY klavye, elektronik kalem ve pena olmak üzere, kullanıcıya dört farklı veri giriş seçeneği sunuyor.

3G devreye girdiğinde 5800 XpressMusic’in ön kamerası ile sevdiklerinizle görüntülü konuşabilir, 3.2 megapiksel kamerası ile çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anında Share on Ovi’ye, Facebook’a, Flickr’a yükleyebilir, dünya ile paylaşabilirsiniz. A-GPS ve Nokia Maps desteği sayesinde kaybolma korkusu olmadan yeni yerler keşfedebilirsiniz.

General Mobile uygun fiyata görüntülü konuşturuyor

GENERAL Mobile’ın yeni modeli GF2F ile 3G’den önce görüntülü konuşma ve görüntülü chat devrimi başladı. Çift sim kartlı ilk cep telefonu gibi birçok ilki tüketiciyle tanıştıran General Mobile, yeni modeli GF2F’de yer alan “Face to Face” teknolojisi ile de yine bir ilk olan “Cep telefonunda görüntülü konuşma ve görüntülü chat” teknolojisini dünya lansmanıyla aynı anda Türk tüketicisine sunuyor.

GF2F; sahip olduğu Google map, Ebuddy (MSN, Yahoo talk, Google talk, AOL Messenger) teknolojisi, FM Radyo, Bluetooth, 2.0 megapixel kamera, hafıza kartı desteği ve diğer özellikleriyle bir cep telefonundan beklenen tüm özelliklere sahip.

Kısa bir süreliğine 399 TL yerine 249 TL gibi özel fiyatıyla satışta olacak.

İş ve özel hayat tek telefonda

SAMSUNG bu ay satışa sunduğu Samsung D980 iki SIM kartı, aynı anda ihtiyaçlarınız doğrultusunda kontrol etmenizi sağlıyor. D980’in her iki hattındaki EDGE özelliği ile bilgi alışverişi daha hızlı gerçekleşiyor. Dokunmatik geniş ekranLI D980’in 5 megapiksel kamerası var. Power LED ile karanlık ortamda kaliteli çekim, sarsıntı önleme özelliği ise el titremesinden oluşan kötü görüntüleri ortadan kadırıyor.

Yeni BlackBerry Curve 8900 Avea desteğiyle Türkiye’de

AVEA ve RIM yeni BlackBerry Curve 8900 Smartphone’u pazara sundu. Avea, Curve 8900 ile telefon, e-posta, mesajlaşma, ajanda, internet tarayıcı özelliklerine ek olarak multi-medya uygulamaları, yeni nesil 512 MHz işlemci, yüksek çözünürlükte net görüntü ve hem Wi-Fi hem de GPS ile kullanıcıya en son teknolojiyi sunuyor. Hafızası 16 GB’a kadar çıkan Curve 8900, kullanıcıya geniş bir bellek sunuyor. Avea aboneleri, BlackBerry Bireysel Servisi için iki ayrı ücretlendirme seçeneklerinden birini tercih edebildikleri cihazı 12 ay kullanım taahhüdü ile aldıklarında, ilk 3 ay için internet ücreti ödemiyor.

YENİ ÜRÜNLER

- Ocak ayında dizüstü teknolojisinde dünyadaki ilklerden biri olan 4 çekirdek işlemcili Casper Nirvana’yı piyasaya sunan Casper şimdi de Intel’in en yeni masaüstü işlemcisi olan, Intel Core i7 işlemcili Casper Neo’yu teknoloji tutkunlarıyla buluşturuyor.

- Kodak, video kamera serisini yeni Kodak Zx1 Dijital Video Kamera ile genişletiyor. Kompakt tasarımlı ve hava şartlarına dayanıklı Zx1, 720p HD video yakalama özelliğine -60 veya 30 kare/sn-canlı görüntüler sunan 2.0 inçlik bir LCD ekrana sahip.

- Honeywell otomatik karbonmonoksit alarm cihazı SF450EN’i piyasaya sürdü. Bu cihaz sayesinde konut, karavan ve tekne gibi kapalı ortamlar karbonmonoksit gazının yarattığı tam olarak koruma altına alınıyor.

DİPNOT

- 2007 yılında Türkiye’de 11 milyon 488 bin cep telefonu satıldı.

- Geçen yıl bu rakamın 9 milyon adet civarında gerçekleştiği öngörülüyor.

- 2009’da toplam satılması beklenen cep telefonu sayısı ise 8.4 milyon adet.

Haberin Devamı